Gemakkelijk
10Min
10Min
4 Personen | |
---|---|
200 g | tortillachips |
200 g | geraspte kaas |
265 g | zwarte bonen |
200 g | mais |
3 | rijpe tomaten |
handje | koriander |
Grote | schep Griekse yoghurt |
1 | limoen |
Zout & peper |
Deze vega nachoschotel met véél kaas is een heerlijke borrelhap die supersnel op tafel staat. Het enige wat je hoeft te doen, is de ingrediënten op elkaar stapelen in een ovenschaal. De snelle tomatensalsa voor erbij kost je 2 minuten werk. Wist je dat je ook heel goed yoghurt in plaats van zure room bij je nachos kunt eten? Da’s makkelijk, want dat heb je vast altijd in huis. Dit recept is ook lekker met nog wat geprakte avocado (snel) of guacamole.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de zwarte bonen en mais af in een vergiet en laat even uitlekken. Meng met je handen door elkaar.
Verdeel een laag van de tortillachips over een ovenschaal. Bedek met de helft van het bonenmengsel en strooi er een derde van de geraspte kaas overheen. Herhaal met en laag tortillachips, de rest van het bonenmengsel en weer een derde van de geraspte kaas.
Maak af met een laag tortillachips en kaas. Zet de nachoschotel voor ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven, tot de chips goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten.
Maak terwijl de nachoschotel in de oven staat alvast de salsa. Snijd daarvoor de tomaten in kleine blokjes. Meng ze met het sap van de limoen en een handje gehakte koriander (tip: de steeltjes kun je ook heel goed fijnhakken en gebruiken!). Breng op smaak met zout en peper.
Haal de nachos uit de oven en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de tomatensalsa en grote klodders van de yoghurt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres