Gemiddeld
30Min
40Min
10 Personen | |
---|---|
200 g | amandelen |
250 g | bloem |
150 g | poedersuiker |
3 el | agavesiroop of honing |
3 el | nootmuskaat |
scheut | zonnebloemolie of klontje ongezouten roomboter |
ongebrande notenmix |
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloem over de bakplaat en zet deze circa 30 minuten in de oven. Roer de bloem regelmatig, zodat de bloem niet kan verbranden. De bloem is klaar wanneer deze een goudbruine kleur heeft. Zeef vervolgens de bloem in een grote kom en laat goed afkoelen.
Doe de amandelen 3 minuten in kokend water. Leg ze daarna in een schone theedoek en wrijf de amandelen droog. Zo is het makkelijker om de velletjes van de amandelen te halen. Zet een koekenpan met flink wat zonnebloemolie op het vuur. Laat de olie goed warm worden en bak de amandelen goudbruin. Giet de amandelen af en laat flink afkoelen. Houd er een paar apart en maal de rest in de blender. Giet het in een schaaltje en zet het weg.
Rooster in droge warme koekenpan de ongebrande notenmix. Een paar minuten is al genoeg, het zorgt ervoor dat ze hun rauwe smaak verliezen. Maal de noten in de blender.
Zet een steelpannetje op het vuur met wat zonnebloemolie of ongezouten roomboter. Mix de agavesiroop of honing erdoor.
Neem de grote kom met bloem en voeg de gemalen amandelen, kaneel, gemalen en ongemalen noten toe. Zeef de poedersuiker en meng deze bij de rest samen met de olijfolie met agavesiroop. Kneed met de handen alle ingrediënten nogmaals goed door elkaar en vorm balletjes. Versier de balletjes met amandelen.
Voeg 1 eetlepel (gemalen) venkelzaad en 1 eetlepel anijspoeder toe aan de energieballetjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres