Watermeloenlimonade
Stap 1
Snijd de watermeloen precies doormidden, 1 helft is later nodig voor de pannenkoeken. Snijd de andere helft in stukken en maal ze tot een mousse in de blender. Schep de mousse in een zeef en laat dit uitlekken tot er alleen sap overblijft.
Stap 2
Doe de sap in een karaf en voeg naar smaak water en eventueel suiker toe. Maak af met een blaadje munt.
Pannenkoeken
Stap 1
Begin met het bakken van de pannenkoeken. Pak twee mengkommen voor het beslag en zorg ervoor dat de kom voor het eiwit goed schoon is. Splits de eieren. Doe het eiwit in de ene kom en de eidooiers in de andere kom. Klop het eiwit goed stijf. Kluts de eierdooiers met de honing door elkaar.
Stap 2
Doe de bloem, kaneel en een snufje zout in de kom met de eierdooiers en voeg de melk toe. Mix met de mixer of garde tot een glad beslag. Spatel hier het opgeklopte eiwit voorzichtig doorheen. Zo krijg je een luchtig beslag.
Stap 3
Smelt ondertussen wat boter of olie in een koekenpan op middelmatig vuur. Schep het beslag met een soeplepel in de pan. Bak de pannenkoeken tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant en keer ze dan om. Bak alle porties tot het beslag op is. Voeg tussendoor nog wat boter of olie toe als dat nodig is.
Stap 4
Laat de pannenkoeken iets afkoelen en was ondertussen de blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Snijd de pannenkoeken in stroken en bestrijk met een beetje jam. Rol de pannenkoekreepjes op en prik ze aan een satéprikker, rijg vervolgens wat fruit naar keuze aan de prikker en opnieuw een stukje pannenkoek met jam, sluit af met fruit. Herhaal dit tot de pannenkoeken en het fruit op zijn.
Stap 5
Snijd de watermeloen doormidden en gebruik dit als bodem voor de prikkers. Serveer met de watermeloenlimonade.