Gemakkelijk
30Min
2Uur
8 Personen | |
---|---|
400 g | bloem |
200 ml | lauwwarme melk |
7 g | gedroogde gist |
35 g | kristalsuiker |
20 g | rietsuiker (voor het deeg) |
140 g | rietsuiker (voor de topping van kaneelsuiker) |
50 g | zachte boter |
1.5 tl | zout |
2 | kleine rijpe bananen, in plakjes |
50 g | gesmolten boter |
8 g | kaneel |
Meng de gist, kristalsuiker en 20 gram rietsuiker met de melk en wacht 10 minuten. Doe de rest van de ingrediënten voor het deeg (bloem, boter en zout) erbij en kneed tot een egaal en soepel deeg (dat gaat het beste met een keukenmachine). Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
Vet de bakvorm in met een beetje boter.
Zet een kommetje met de gesmolten boter klaar en meng in een andere kom 140 gram rietsuiker met de kaneel. Pluk nu stukjes van het deeg en rol ze in balletjes ter grootte van een walnoot. Haal de balletjes eerst door de gesmolten boter en daarna door de kaneelsuiker en stapel ze op elkaar in de bakvorm. Duw ze goed aan. De plakjes banaan schik je ertussen.
Duw het deeg goed aan in de vorm, zodat de bodem min of meer egaal is. Maak de theedoek vochtig en dek de bakvorm ermee af. Laat nog 45 minuten rijzen en bak het monkey bread daarna in ongeveer 25 minuten af in een oven op 200 graden.
Laat het monkey bread vijf minuten afkoelen en stort het dan uit de vorm om verder af te koelen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres