Gemakkelijk
25Min
8 Personen | |
---|---|
1 | middelgrote bloemkool |
50 ml | zonnebloemolie |
200 g | paneermeel |
2 tl | paprikapoeder |
2 tl | gemalen komijn |
2 tl | zout |
100 ml | pittige chilisaus |
1 | limoen, sap en rasp |
1 el | ketjap |
Ook nodig: | frituurpan of airfryer + eventueel vet om in te frituren |
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 minuten in de pan met water. Giet af en laat volledig afkoelen op een theedoek.
Meng de bloemkoolroosjes met de zonnebloemolie. Meng het paneermeel met het paprikapoeder, de komijn en het zout in een diep bord. Verwarm de frituurpan of airfryer op 180 graden voor.
Haal de bloemkoolroosjes door het paneermeel. Zorg dat ze volledig worden bedekt met het paneermeel. Leg ze op een bord en ga zo door totdat alle bloemkool op is. Gooi eventueel overgebleven paneermeel weg.
Frituur de bloemkoolroosjes in 5-8 minuten goudbruin en krokant. Meng ondertussen de chilisaus met het limoensap, de limoenrasp en de ketjap. Doe in een klein schaaltje.
Laat de bloemkoolhapjes eventueel uitlekken op keukenpapier en verdeel over een schaal. Serveer met de limoen-chilidip.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,40 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres