Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 | vers stokbrood |
8 | frikandellen (diepvries) |
mayonaise | |
barbecuesaus | |
1 | komkommer, in dunne plakjes |
1 | witte ui, in dunne halve ringen |
250 g | kerstomaten, in vieren |
6 el | azijn |
6 el | kristalsuiker |
1 el | zout |
1 el | paprikapoeder |
1 el | kerriepoeder |
1 el | uienpoeder |
1 el | knoflookpoeder |
snufje | cayennepoeder |
zout & peper |
Met deze feestelijke frikandellen maak je er gegarandeerd een feestje van op Koningsdag. Een heerlijk Hollands gerecht met een twist zet je gemakkelijk zelf op tafel.
Steek de barbecue alvast aan.
Maak de zoetzure groenten. Verwarm daarvoor de azijn, suiker en een snuf zout & peper in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Giet de warme dressing over de komkommer, ui en kerstomaten en laat alles helemaal afkoelen. Schep tussendoor af en toe om. Bewaar in een afgesloten bakje of pot in de koelkast tot gebruik.
Meng in een bakje de eetlepel zout met het paprikapoeder, kerrie, uienpoeder en knoflookpoeder tot een spice rub. Bestrijk de frikandellen met de mayonaise. Bestrooi ze daarna rondom met de rub.
Leg ze op een barbecue (van ongeveer 150 graden) en laat ze grillen tot ze mooi gaar zijn. Bestrijk de frikandellen met de barbecuesaus en leg ze kort terug op de barbecue tot ze lekker sticky zijn.
Meng ondertussen voor de oranje mayonaise 3 flinke eetlepels mayo met een scheutje barbecuesaus en een snufje cayennepeper. Zet opzij.
Snijd het stokbrood in vieren en snijd elk deel open. Snijd de frikandellen open over de lengte. Leg op elk broodje twee frikandellen. Schep er een flinke klodder oranje mayonaise op en maak af met de zoetzure groenten.
Combineer de frikandellen speciaal met een lekker biertje om te proosten op de koning.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres