Amerikaanse chocoladekoekjes in twee varianten
Gemakkelijk
15 Min
10 Min
12 Personen
- roomboter
- rietsuiker
- kristalsuiker
- vanillesuiker
- ei
- zout
- patentbloem
- bakpoeder
- cacaopoeder
- chocolade
- speltmeel
- havermout
- ei
- vanillesuiker
- agavesiroop
- kokosolie
- bakpoeder
- cacao nibs
Ingrediënten
12 Personen
- roomboter
- rietsuiker
- kristalsuiker
- vanillesuiker
- ei
- zout
- patentbloem
- bakpoeder
- cacaopoeder
- chocolade
- speltmeel
- havermout
- ei
- vanillesuiker
- agavesiroop
- kokosolie
- bakpoeder
- cacao nibs
Bereidingswijze
Bereidingswijze original:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur.
Stap 2
Doe de gesmolten boter in een kom en voeg daar de rietsuiker, kristalsuiker, zout en vanillesuiker aan toe. Mix dan het ei erdoor. Laat het mengsel even een paar minuten rusten en mix het dan nog een minuutje.
Stap 3
Voeg beetje bij beetje de bloem en bakpoeder toe aan het suikermengsel. Hak de chocolade fijn en spatel nu alles tot een dik beslag.
Stap 4
Maak ballen van het deeg, leg ze op het bakpapier en druk ze een beetje plat zodat het koeken worden. Bak de koeken ongeveer 10 min (zo blijven ze zacht vanbinnen) en laat ze goed afkoelen.
Bereidingswijze 'gezonde' variant:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een steelpan.
Stap 2
Doe alle ingrediënten met een scheut water in de blender, behalve de cacao nibs. Nu heb je een gladde massa. Roer daar de cacao nibs doorheen.
Stap 3
Maak kleine balletjes van het deeg, leg ze op het bakpapier en druk ze een beetje plat zodat het koekjes worden. Bak de koekjes ongeveer 15 min in de oven en laat ze goed afkoelen.
Tip
Hak als variatie een paar pecannoten en walnoten fijn en voeg deze bij het beslag.