Bloemkoolsalade met kip
Gemiddeld
5 Min
25 Min
4 Personen
- sinaasappels
- groene olijven zonder pit
- extra vierge olijfolie
- bloemkool
- spinazie
- basilicum
- gerookte kipfilet
- gerookte amandelen
Ingrediënten
4 Personen
- sinaasappels
- groene olijven zonder pit
- extra vierge olijfolie
- bloemkool
- spinazie
- basilicum
- gerookte kipfilet
- gerookte amandelen
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de onderkant en de bovenkant van de sinaasappel. Leg de sinaasappel met een platte kant op de snijplank. Snijd met een scherp mes langs de schil en het vruchtvlees. Snijd de sinaasappel in kleine blokjes van 5 mm groot. Doe in een grote kom, hak de olijven in grove stukjes en voeg toe.
Stap 2
Roer de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk los. Snijd in zo klein mogelijke roosjes en voeg toe aan de dressing.
Stap 3
Was de spinazie, droog in de slacentrifuge en voeg toe. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes, snijd in grove stukjes en voeg toe aan de salade.
Stap 4
Snijd de kip in stukjes en verdeel het over de salade. Strooi de amandelen eroverheen.
Prijs
Dit gerecht kost ongeveer 1.76 per persoon.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.