Bietensalade met Hollandse nieuwe
Gemakkelijk
5 Min
25 Min
4 Personen
- biologische rode bieten
- groene appels
- natuurazijn
- biologische olijfolie
- honing
- zongedroogde tomaatjes, in dunne reepjes
- haringen
- bieslook ter garnering
Ingrediënten
4 Personen
- biologische rode bieten
- groene appels
- natuurazijn
- biologische olijfolie
- honing
- zongedroogde tomaatjes, in dunne reepjes
- haringen
- bieslook ter garnering
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de rode bietjes en appels met schil in blokjes van ½ cm. Snijd de zongedroogde tomaatjes doormidden.
Stap 2
Roer de honing door de azijn en olie. Meng de dressing in een kom met de bietjes en zongedroogde tomaatjes. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Stap 3
Verdeel de salade over diepe borden en strooi de appelstukjes eroverheen.
Stap 4
Snijd de haring in stukjes en leg ze op de salade. Bestrooi met bieslook ter garnering.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer 1.84 per persoon.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.