Gemakkelijk
10Min
40Min
4 Personen | |
---|---|
750 g | zoete aardappels |
1 | rode paprika |
1 | gele paprika |
2 tl | citroenrasp |
400 g | kipdijfilet |
120 g | groene pesto |
35 g | walnoten |
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Was de zoete aardappels en snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter.
Stap 3
Meng de zoete aardappel met de paprika, de citroenrasp en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een ovenschaal en rooster 15 minuten in de oven.
Stap 4
Smeer ondertussen de kipdijfilets in met de groene pesto. Haal de ovenschaal uit de oven, leg de kip er bovenop en rooster nog eens 20 tot 25 minuten. Controleer of de zoete aardappel en de kip gaar zijn.
Stap 5
Doe ondertussen de walnoten in een klein ovenbestendig schaaltje en rooster 8 minuten in de oven. Hak de walnoten grof. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met de walnoten. Serveer warm of lauwwarm.
De combinatie van zoete aardappel, paprika, kip en pesto smaakt hartig en fris tegelijk. Een fijn gerecht voor in het voorjaar, bijvoorbeeld tijdens Pasen. Kook je voor een groter gezelschap? Dan is dit recept ook ideaal. Verdubbel of verdrievoudig het recept en volg de instructies. Wedden dat het in de smaak valt?
Pasta pesto is een klassieker uit de Italiaanse keuken en doet het altijd goed, bij jong en oud. Deze zoete-aardappelschotel met kip en pesto is een voedzaam gerecht voor een doordeweekse dag of tijdens Pasen! Het is namelijk erg makkelijk om te maken, want het meeste werk zit in het snijden van de ingrediënten. Gebruik als het even kan kipdijfilets. Die zijn iets vetter, maar daardoor zachter en malser dan gewone kipfilets. En laat dat nu perfect zijn als je kip in de oven bereidt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres