Gemiddeld
28Min
12Min
1 Personen | |
---|---|
12 | groene asperges |
2 | zalmfilets |
125 ml | crème fraîche |
6 el | geraspte kaas |
4 el | bieslook, fijngehakt |
100 ml | witte wijn |
1 el | sinaasappelrasp |
ter garnering: | fijngehakte bieslook, halve plakjes sinaasappel |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd twee centimeter van de onderkant van de asperges en kook ze 2 minuten voor. Spoel koud af en laat uitlekken. Snijd de zalmfilets met een scherp mes in de lengte door zodat je vier dunne zalmfilets hebt. Bestrooi ze met versgemalen peper. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en de helft van de fijngehakte bieslook.
Bestrijk de zalmfilets met de kaascrème. Verdeel de groene asperges over de zalm en rol de zalm om de asperges op. Leg ze in een ingevette oven schaal en bak ze in 12 minuten gaar. Haal de zalm uit de oven en schenk het vrijgekomen vocht in een steelpan.
Voeg de rest van de crème fraîche toe samen met de witte wijn en de sinaasappelrasp. Breng al roerend aan de kook. Haal de saus van het vuur en schep de resterende bieslook erdoor. Schenk de saus op een mooi bord. Leg de zalm rolletjes erop. Garneer met sinaasappel.
Proef de lente met knisperende witte wijn, asperges en vis.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres