Gemakkelijk
30Min
8 Personen | |
---|---|
200 g | All seasons geschrapte worteltjes |
300 g | Valblanc verse roomkaas |
200 g | Albona patentbloem |
50 g | Nature's gift gepelde walnoten + extra om te garneren |
50 ml | Milsani halfvolle melk |
100 g | Milsani halfvolle roomboter |
135 g | Giro poedersuiker |
60 g | Fair ruwe rietsuiker |
1 zakje | Albona vanillesuiker |
2 tl | De Kruidencompany gemalen kaneel |
3 | eieren |
1 | citroen |
8 | chocolade paaseitjes naar keuze |
mixer met garde | |
springvorm ø 20 cm |
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze fijn. Hak de walnoten in stukjes.
Klop met de mixer de boter met de ruwe rietsuiker en de vanillesuiker dik en romig. Voeg een voor een de eieren toe en voeg pas het volgende ei toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe. Klop tot een dik romig mengsel.
Spatel de bloem, het kaneelpoeder, de geraspte wortelen en de gehakte walnoten erdoor en doe het mengsel over in de bakvorm. Bak de wortelcake in de voorverwarmde oven in ± 60 minuten gaar. Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers 1½ eetlepel sap eruit. Klop de roomkaas met de mixer los en voeg de poedersuiker en het citroensap toe.
Snijd de cake overlangs middendoor en bestrijk de onderste helft met een dun laagje roomkaascrème. Leg de bovenkant erop en verdeel er de rest van de roomkaascrème erover. Strijk het niet glad maar laat het wat rommelig. Strooi de citroenrasp erover en garneer met de paaseitjes en halve gepelde walnoten.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres