Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
1 stuk | courgette |
200 g | crème fraîche |
100 ml | slagroom |
2 | tenen knoflook |
1 | citroen, sap en rasp |
500 g | verse truffelpasta |
50 g | rucola |
Niets zo sjiek als truffel, toch? Het enige nadeel is dat truffel meestal heel duur is, al is dat niet altijd zo. Met dit recept voor truffelpasta met courgette, citroenroom en rucola laten we namelijk zien dat pasta met truffel écht niet duur hoeft te zijn. En lekker dat het is!
In het versvak van de winkel vind je tijdens de feestdagen namelijk verse truffel tagliolini: een soort platte spaghetti mét verse truffel. En dat voor ALDI-prijzen. De verse pasta heeft door de truffel een meer uitgesproken smaak wat heel goed samengaat met een romige saus. Lekker met gevogelte, vlees, groene groenten zoals courgette en ook bijvoorbeeld citroen. In dit recept gaan we voor de laatste twee met een beetje rucola. Een heerlijk snel en makkelijk recept, voor zowel feestelijke dagen als doordeweeks. Ook hartstikke lekker met gewone pasta, maar ook met groene asperges, broccoli en biefstukreepjes.
Verwijder de uiteindes van de courgette. Halveer in de lengte en snijd reepjes van ongeveer 1x5 cm. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de courgettereepjes rondom goudbruin in 10-12 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot gebruik.
Verwarm de pan opnieuw met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Rasp, pers of hak de knoflook en fruit gedurende 2 minuten in de pan tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de crème fraîche, slagroom, het citroensap en de citroenrasp toe en meng goed. Breng op smaak met flink gemalen zwarte peper en een snuf zout. Laat pruttelen, zodat de saus iets inkookt.
Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de truffelpasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af.
Meng een scheut kookvocht door de saus en roer goed. Meng de courgette en de pasta erdoor en verdeel over 4 borden. Garneer met rucola en extra versgemalen zwarte peper.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,59 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres