Gemakkelijk
15Min
15Min
4 Personen | |
---|---|
1 | schouderrollade |
20 g | boter |
braadpan, ovenschaal | |
2 teentjes | knoflook |
2 | uien |
4 el | olijfolie |
1 | sinaasappel |
2 | el dille |
extra nodig: | bakplaat, aluminiumfolie, kwastje |
Bijgerecht: regenboogwortelmix | |
750 g | regenboogwortelmix |
scheutje | olijfolie |
citroenrasp |
Verwarm de oven op 180 graden. Bak de rollade rond om aan in de boter. Schep de schouderrollade in een ovenschaal. Bak de rollade volgens de verpakking gaar.
Pel de uien en snijd elke ui in 4 parten. Leg ze op met aluminiumfolie beklede bakplaat (doffe zijde van het aluminium naar boven). Pers de knoflook boven de olie uit. Bestrijk de uiparten dun met de olie. Bestrooi de parten met versgemalen peper en een beetje zout. Schuif de groenten onder de hete grill in het middel van de oven. Rooster de venkel en de ui 7-10 minuten. Contoleer regelmatig of ze niet te donker worden.
Rooster ondertussen regenboogwortels 10 minuten in de oven en serveer met olijfolie, citroenrasp en verse kruiden.
Keer de parten ui met een tang en bestrijk deze kant ook met de knoflookolie en bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat weer onder de grill. Grill de parten in ± 5 minuten lichtbruin en gaar.
Haal de schouderrollade uit de oven en leg deze op een warme schaal.
Klop het sinaasappelsap door de rest van de knoflookolie. Neem de ui van het bakblik en verdeel over de schouderrollade. Lepel er de rest van de olie over en bestrooi met de sinaasappelrasp en de dille.
Een stevige Chardonnay past perfect bij de intense smaak van een rollade uit de oven.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres