Gemiddeld
30Min
35Min
12 Personen | |
---|---|
120 g | koude boter + extra om in te vetten |
300 g | bloem |
8 g | bakpoeder |
90 g | rietsuiker |
250 g | aardbeien |
1 ½ | zakje vanillesuiker |
1 | ei, losgeklopt |
2 | citroenen |
250 g | mascarpone |
2 el | kristalsuiker |
125 g | volle kwark |
25 g | pistachenootjes |
2 el | koud water |
poedersuiker | |
extra nodig: | lage taartvorm ø 24 cm, bakpapier, bakparels (of oude gedroogde bonen) deegroller |
Vet de rand van de taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Meng het bakmeel met de rietsuiker, de vanillesuiker en een mespunt zout. Voeg de boter en het ei toe en kneed met een koele hand (of in een keukenmachine) tot een soepel deeg. Voeg eventueel een eetlepel koud water toe als het deeg te droog is.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de bodem en de rand met het deeg. Snijd de overhangende randjes eraf. Prik de deegbodem met een vork op diverse plaatsen in. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm en verdeel bakparels of bonen over de bodem. Bak de taartbodem ± 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de vorm uit de oven en neem het bakpapier met de bakparels uit de taartbodem en bak de bodem in nog 10-15 minuten goudbruin. Laat de bodem in de vorm op een rooster afkoelen.
Boen intussen de citroenen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen en pers een van de vruchten uit. Klop de mascarpone met de kristalsuiker de mixer los. Voeg de kwark, het citroensap en de rasp toe en mix alles door elkaar. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Hak de pistachenootjes fijn.
Neem de taartbodem voorzichtig uit de vorm. Strijk het mascarponemengsel over de bodem uit en verdeel en de aardbeien erover. Strooi er de pistachepitten over. Snijd de taart in 10-12 punten.
Garneer de taart met witte chocolade. Smelt ± 40 g in stukjes gebroken chocolade au bain-marie en doe de gesmolten chocolade in een plastic boterhamzakje. Knip er een heel klein puntje af en beweeg het zakje al knijpend zigzag over de taart.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres