Gemiddeld
25Min
30Min
4 Personen | |
---|---|
300 g | mini pruim trostomaatjes |
3 el | olijfolie |
8 | plakjes bladerdeeg, ontdooid |
125 g | ovengebakken spek |
4 | eieren |
100 g | feta kaas |
100 g | belegen geraspte kaas |
125 ml | slagroom |
5 | takjes platte peterselie |
Quiche Lorraine is een van de bekendste gerechten uit de Franse keuken, maar ook buiten de Franse landsgrenzen is het gerecht een succes. Naast de quiche Lorraine zijn ook andere variaties razend populair. Niet in de laatste plaats omdat quiches heel veelzijdig zijn en je ze kunt vullen met zo’n beetje alle soorten groenten, vlees, vis en kaas. Zo kun je altijd wel een quiche recept bedenken die in de smaak valt.
Dit quiche recept is een variatie op de klassieke quiche Lorraine. Zo zit er in een traditionele quiche Lorraine prei, kaas en spek, maar in dit recept wordt de prei vervangen door gepofte tomaatjes. Ook gaan er stukjes feta door, waardoor de smaak net iets frisser wordt. Na het bakken kun je de quiche nog drie dagen afgedekt in de koelkast bewaren of drie maanden goed verpakt invriezen. Zorg er wel voor dat hij heel langzaam, het liefst in de koelkast, wordt ontdooid voor je de quiche weer opwarmt in de oven.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Pof 10-15 minuten in de oven, totdat de schil openbarst.
Leg de plakjes bladerdeeg op een plank naast elkaar. Leg de randjes 1 cm over elkaar, zodat ze iets overlappen. Duw de naden stevig tegen elkaar, zodat het een grote lap wordt.
Vet de spring- of quichevorm in met olie of boter. Bekleed met het deeg en verwijder overhangende stukjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Scheur het ovengebakken spek in grove stukken. Kluts de eieren in een grote mengkom los en breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de feta en voeg samen met de geraspte kaas en slagroom toe aan de eieren. Meng kort. Hak de peterselie fijn.
Haal de tomaatjes uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C. Verwijder eventuele takjes van de tomaatjes en verdeel de tomaatjes over de bodem van de vorm. Giet het kaas-eimengsel in de vorm. Duw het spek in de vulling en verdeel de gehakte peterselie erover.
Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven of totdat het deeg en de vulling gaar en goudbruin zijn. Laat iets afkoelen en serveer warm of lauwwarm.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,39 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres