Gemiddeld
30Min
60Min
4 Personen | |
---|---|
Pasta met beenham, spinazie en mini-trostomaatjes | |
1 | beenham |
350 g | tagliatelle |
250 g | sjalotten |
250 g | mini-romatomaatjes |
2 teentjes | knoflook |
30 g | boter |
50 g | geraspte parmezaanse kaas |
3 el | olijfolie |
1 takje | tijm |
100 ml | droge witte wijn |
1100 ml | kippenbouillon |
extra nodig: | ovenvaste braadpan |
Gebakken spinazie met tomaat en knoflook | |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
250 g | kerstomaatjes |
2 el | pijnboompitten |
600 g | panklare spinazie |
1-2 el | pesto |
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Pel de sjalotten en halveer ze. Verhit de olie in een braadpan en braad de beenham rondom kort aan. Voeg de sjalotten, mini-romatomaatjes en tijm toe en bak ze kort mee. Schenk de wijn en de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en laat de beenham in 55-60 minuten gaar braden.
Kook de tagliatelle in ruim water met zout naar smaak volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Pel intussen de knoflook. Smelt boter in een steelpan op laag vuur. Pers de knoflook boven de boter uit en neem de pan van het vuur. Giet de tagliatelle af. Roer de knoflookboter en 30 g van de Parmezaanse kaas erdoor.
Doe de tagliatelle over in een schaal en strooi de rest van de kaas en peper erover. Leg de beenham in een mooie rij over de tagliatelle heen. Garneer ten slotte met de spinazie, mini-romatomaatjes, sjalotten en citroen.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Was en halveer de kerstomaatjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier.
Verhit de olie in een wok of ruime pan en fruit de ui al omscheppend in ± 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg in gedeelte de spinazie toe en laat al omscheppend op een hoog vuur slinken.
Schep, als de spinazie net geslonken is de tomaatjes erdoor en warm ze kort mee. Breng de groenten op smaak met pesto, versgemalen peper en zout naar smaak. Schep de spinazie uit de pan op een schaal en garneer met de pijnboompitten.
Wijntip: Rosé gaat hand in hand met lentegroenten: frisse en lichte smaken komen samen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres