1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Pasta met beenham

Pasta met beenham, spinazie en mini-romatomaatjes

Pasta beenham van ALDI

Gemiddeld

30Min

60Min

4 Personen
Pasta met beenham, spinazie en mini-trostomaatjes
1 beenham
350 g tagliatelle
250 g sjalotten
250 g mini-romatomaatjes
2 teentjes knoflook
30 g boter
50 g geraspte parmezaanse kaas
3 el olijfolie
1 takje tijm
100 ml droge witte wijn
1100 ml kippenbouillon
extra nodig: ovenvaste braadpan
Gebakken spinazie met tomaat en knoflook
1 ui
1 teentje knoflook
250 g kerstomaatjes
2 el pijnboompitten
600 g panklare spinazie
1-2 el pesto
Mail recept

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Pel de sjalotten en halveer ze. Verhit de olie in een braadpan en braad de beenham rondom kort aan. Voeg de sjalotten, mini-romatomaatjes en tijm toe en bak ze kort mee. Schenk de wijn en de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en laat de beenham in 55-60 minuten gaar braden. 

Stap 2

Kook de tagliatelle in ruim water met zout naar smaak volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Pel intussen de knoflook. Smelt boter in een steelpan op laag vuur. Pers de knoflook boven de boter uit en neem de pan van het vuur. Giet de tagliatelle af. Roer de knoflookboter en 30 g van de Parmezaanse kaas erdoor.

Stap 3

Doe de tagliatelle over in een schaal en strooi de rest van de kaas en peper erover. Leg de beenham in een mooie rij over de tagliatelle heen. Garneer ten slotte met de spinazie, mini-romatomaatjes, sjalotten en citroen.

 

 

Bijgerecht: gebakken spinazie met tomaat en knoflook

Stap 1

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was en halveer de kerstomaatjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier.

Stap 2

Verhit de olie in een wok of ruime pan en fruit de ui al omscheppend in ± 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg in gedeelte de spinazie toe en laat al omscheppend op een hoog vuur slinken.

Stap 3

Schep, als de spinazie net geslonken is de tomaatjes erdoor en warm ze kort mee. Breng de groenten op smaak met pesto, versgemalen peper en zout naar smaak.  Schep de spinazie uit de pan op een schaal en garneer met de pijnboompitten. 

Eet smakelijk!

Mail recept
Tip

Wijntip: Rosé gaat hand in hand met lentegroenten: frisse en lichte smaken komen samen.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch