Gemiddeld
25Min
3Uur
4 Personen | |
---|---|
500 g | mix voor witbrood |
1 | sinaasappel, sap en rasp |
200 g | mango, vers of ontdooid uit de diepvries |
2 el | honing |
150 g | vintage cheddar |
1 | ei |
Hoe maak je de paasbrunch met kinderen net een stukje leuker? Juist, met paashaasbroodjes op tafel. Door deze hartige en zoete variant op de paastafel te zetten heb je gegarandeerd succes!
Ben je al vroeg op? Dan kan je vast beginnen met het maken van het deeg. Anders kan dat ook de avond ervoor al. In een paar simpele stappen zet jij daarna het verse brood op tafel waar iedereen van kan smullen. Met de ingebakken cheddar kaas of de makkelijke mangojam boven op de paashaas worden de buikjes snel gevuld.
Doe de mix voor brood in een grote kom en voeg 255 gram lauwwarm water toe. Meng tot een samenhangend deeg en stort het deeg op het aanrecht. Kneed 10-15 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Heb je een standmixer met een kom en deeghaak? Kneed het dan daarin.
Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met een theedoek of plasticfolie. Zet op een warme plek en laat 60 minuten rijzen. Kneed het deeg 2 minuten door in de kom, dek af met een theedoek of plasticfolie en laat nogmaals 60 minuten op een warme plek rijzen.
Maak ondertussen de snelle mangojam. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Snijd de mango in hele kleine stukjes, van ongeveer 1 x 1 centimeter. Meng de mangoblokjes met de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de honing in een kleine pan. Verwarm en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelhoog en laat de mango in 10-15 minuten tot een soort jam koken. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe, druk het wat fijner met een vork en laat vervolgens volledig afkoelen.
Rasp de cheddar kaas en meng met de bieslook. Meng eventueel nog wat zwarte peper naar smaak door het kaasmengsel. Stort het gerezen deeg op het aanrechtblad, kneed kort door en verdeel in twee gelijke delen. Meng de geraspte cheddar en bieslook door een helft van het deeg. Kneed goed door het deeg zodat het voldoende gemengd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel elke deeghelft in 4 gelijke stukken, zodat je in totaal 8 stukken hebt. Weeg het deeg eventueel, zodat de stukken echt gelijk zijn. Rol een stukje deeg tot een mooie bol en rol deze vervolgens uit tot een sliert van ongeveer 2-3 centimeter dikte. Duw de uiteinden naar boven zodat ze bijna tegen elkaar aan leggen en draai ze om elkaar heen. Leg deze broodvlecht op de bakplaat en ga zo door met de rest van het deeg.
Bedek de deegvlechten met een theedoek en laat nog 20 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en kluts het ei los met een heel klein beetje water.
Top de deegvlechten met het geklutste ei en schuif de bakplaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de paashaasbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Controleer halverwege hoe het met de broodjes gaat. Laat na het bakken ten minste 15 minuten afkoelen en serveer met de snelle mangojam ernaast.
Dit gerecht kost ongeveer € 1,25 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres