Gemakkelijk
20Min
20Min
4 Personen | |
---|---|
150 g | ongezouten roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten |
1 | bakmix voor muffins |
3 | middelgrote eieren, op kamertemperatuur |
200 g | roomkaas naturel |
50 g | poedersuiker |
1 tl | citroenrasp |
8 el | vruchtenhagel |
24 | dragee eitjes |
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden voor een heteluchtoven).
Stap 2
Doe de roomboter in een grote kom en klop met een elektrische mixer met garde(s) luchtig. Zeef de bakmix voor muffins boven de kom met boter en klop samen met de boter tot een luchtig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en meng goed. Voeg pas een volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Meng tot slot 50 ml lauwwarm water door het beslag. Nu is het beslag klaar.
Stap 3
Vet een muffinvorm met ruimte voor 8 muffins in met boter of vul met papieren vormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer of de muffins gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Als de prikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat de muffins afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 4
Maak ondertussen de roomkaasfrosting. Roer de roomkaas los en zeef de poedersuiker erboven. Meng goed en breng op smaak met de citroenrasp. Doe de frosting in een spuitzak of plastic zakje en leg in de koelkast tot gebruik.
Stap 5
Zodra je muffins afgekoeld zijn, spuit je een laag frosting op de muffins. Verdeel de vruchtenhagel over de randen van de frosting, zodat je een soort nestje krijgt. Leg steeds 3 dragee eitjes in het midden op de frosting en druk iets aan zodat ze goed blijven liggen. Serveer direct of bewaar in de koelkast.
Deze paascupcakes kunnen ook met kant-en-klare cakejes worden gemaakt. Laat in dat geval de roomboter, cakemix en eieren weg, en sla de eerste drie stappen over.
Daarnaast zijn ze makkelijk om te maken en is het versieren een leuk werkje – ook om samen met kinderen te doen. Bak de muffins tot twee dagen van tevoren en bewaar luchtdicht afgesloten. De roomkaasfrosting is het lekkerst als hij vers is, maar kan ook tot twee dagen van tevoren worden gemaakt. Zet alle ingrediënten voor het bakken klaar en vet alvast de vormpjes in. Dat scheelt tijd en mogelijke stress tijdens het bakken en versieren.
De paasbrunch is het uitgelezen moment om uit te pakken met zowel zoete als hartige creaties. Denk aan de lekkerste gerechten met ei, versgeperst sap of smoothies, verschillende vleeswaren, ovengebakken broodjes en iets zoets. Deze paascupcakes zien er ontzettend gezellig uit, het zijn net kleine vogelnestjes!
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres