Gemiddeld
30Min
2Uur
10 Personen | |
---|---|
160 g | roomboter, ongezouten en op kamertemperatuur |
1 | pak bakmix fijne cake |
50 ml | volle melk |
4 | eieren, op kamertemperatuur |
250 ml | slagroom |
250 ml | advocaat |
luxe paaschocolade |
Wil jij een mooie taart serveren aan je gasten met Pasen? Deze paascake met romige advocaattopping is een echte verschijning! Aangevuld met prachtige paaschocolade zal iedereen zijn vingers aflikken bij deze romige, zachte advocaatcake. De cake is daarnaast verrassend makkelijk te maken. In een paar snelle stappen
Advocaat is echte Hollandse glorie in een fles. En daarnaast ook lekker bij ijs, koffie of met een beetje slagroom. Lees hier meer over advocaat en waar het vandaan komt.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met 10 gram van de boter en bedek de binnenkanten met bakpapier.
Doe de roomboter in een grote mengkom en klop 2-3 minuten met een mixer. Voeg de bakmix toe en de melk toe. Klop met een mixer tot een egaal geheel. Voeg een ei toe en klop tot een egaal mengsel. Voeg stuk voor stuk de resterende eieren toe en voeg pas volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen.
Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Bak indien nodig de cake nog 5-10 minuten totdat hij gaar is. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.
Maak ondertussen de vulling: klop de slagroom met de resterende suiker stijf. Doe de advocaat in een kom en schep een derde van de slagroom erdoor. Meng voorzichtig met een spatel. Voeg het advocaatmengsel toe aan de rest van de slagroom en meng voorzichtig met een spatel. Zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft. Doe de advocaatvulling in een kom en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Halveer de cake zodat je een onder- en bovenkant hebt. Verdeel een dunne laag van 0,5 tot 1 centimeter dik van de advocaatvulling over de bodem van de cake. Smeer uit met een mes of paletmes. Leg de bovenkant erop.
Verdeel de resterende advocaatvulling over de cake. Maak eventueel mooie figuurtjes of toefjes. Garneer met de paaschocolade en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,95 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres