Gemiddeld
95Min
4 Personen | |
---|---|
1 | scharrelkip in braadzak met tijm, rozemarijn en knoflook |
1 kg | Potato King kruimig kokende aardappelen |
1 krop | ijsbergsla |
250 g | wortel |
2 | bosuitjes |
125 ml | Milsani kookroom |
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schuif de kip in braadzak in de oven en laat hem in ± 1½ uur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar braden.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in zoveel water met zout zodat ze net onder staan in 20 minuten gaar.
Was intussen de sla en snijd hem in fijne repen. Schil de wortel en rasp hem fijn. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.
Giet de aardappelen af maar vang ± 100 ml kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en voeg beetje bij beetje de wortel en de sla toe.
Roer de kookroom erdoor en verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een beetje van het kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen. Bestrooi met de bosui en serveer met de in stukken verdeelde kip.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres