Gemakkelijk
35Min
6 Personen | |
---|---|
1 | blik kant-en-klaar croissantdeeg |
50 g | kristalsuiker |
2 tl | gemalen kaneel |
1 | ei |
100 g | ongezouten walnoten |
4 el | honing |
1 el | sinaasappelsap |
1 tl | sinaasappelrasp |
De Paasbrunch is een heerlijke combinatie van zoete en hartige gerechten bij elkaar. En wat is nu beter dan deze snelle en makkelijke kaneelbroodjes uit de oven. Je kan deze makkelijk kant-en-klaar in de winkel vinden, maar niets gaat boven warme zelfgemaakte kaneelbroodjes van croissantdeeg. Tip: het is ook leuk om deze kaneelbroodjes samen te maken met kinderen!
Hoe maak je een kaneelbroodje? Heel simpel. Met een rol croissantdeeg heb je al meteen de basis van je cinnamon rolls. Je hebt dus geen bladerdeeg nodig voor dit kaneelbroodje. Dit werk je af met een mix van kristalsuiker en kaneel. Voor een iets feestelijker effect, kozen we voor een sticky walnoten glazuur als topping. Zo maak je indruk bij je gasten terwijl dit helemaal geen moeilijk gebak is. Hoe maak je de kaneelbroodjes en het glazuur nu precies? Dat vind je hieronder in het recept.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het hele blik croissantdeeg uit en snijd op de verticale stippellijnen in 3 rechthoeken. Duw de diagonale naden goed tegen elkaar, zodat de driehoeken aan elkaar vastzitten en een geheel vormen.
Meng de kristalsuiker met de kaneel. Leg een deegrechthoek met de lange kant naar beneden op een plank. Verdeel een derde van de kaneelsuiker over het deeg en duw voorzichtig aan. Rol het deeg strak omhoog en halveer in de lengte. Duw het deeg iets dicht, zodat de kaneelsuiker iets beter blijft zitten. Herhaal met de rest van het deeg en de kaneelsuiker. Als het goed is eindig je met zes deegstrengen.
Draai de zes deegstrengen voorzichtig om hun eigen as en knoop er kaneelbroodjes van. Dit doe je door een uiteinde tussen duim en wijsvinger vast te nemen en voorzichtig om je hand heen te draaien. Duw het uiteinde van de streng onder in het broodje. Leg op het bakpapier.
Kluts het ei los en bestrijk de kaneelbroodjes ermee. Bak de kaneelbroodjes ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen.
Maak ondertussen het walnotenglazuur. Hak de walnoten grof. Verwarm een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur en rooster hierin de walnoten tot ze beginnen te kleuren en geuren. Draai het vuur lager en voeg de honing samen met het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe. Karamelliseer kort en draai het vuur uit.
Top de kaneelbroodjes met het walnotenglazuur en serveer warm of op kamertemperatuur.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,70 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres