Gemakkelijk
15Min
6 Personen | |
---|---|
2 | rijpe avocado's |
1 | limoen, sap en rasp |
110 g | kristalsuiker |
150 g | roomkaas met kruiden |
125 g | verse bladspinazie |
2 el | extra vierge olijfolie |
5 | middelgrote tortillawraps (doorsnee van 20 cm) |
100 g | roomkaas naturel |
200 g | gravad lachs |
De tortillataart is dé trend van het jaar en een grote hit op social media. De tortillataart is makkelijk, snel en een leuke variant op de traditionele wraps. Wist je dat je deze in 15 minuten al op tafel hebt staan (of zittend op de bank)? Het is het ideale recept wanneer je wel echt trek hebt in iets lekkers, maar even niet te veel moeite wil doen.
Met de combinatie van Mexicaanse ingrediënten als limoen en avocado en de toevoeging van gerookte zalm heb je in een mum van tijd een lekker gerecht. Stapel de verschillende wraps op elkaar en snijd ze aan als een taart voor een extra feestelijk effect.
Pel de avocado’s en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Rasp de limoen en pers het sap. Voeg de roomkaas met kruiden samen met de helft van de limoenrasp en de helft van het limoensap toe aan de keukenmachine. Maal tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met zout en peper. Heb je geen keukenmachine? Prak dan de avocado’s met een vork en meng alles in een kom.
Doe de bladspinazie in een kom en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zout en peper. Voeg naar smaak limoensap toe.
Besmeer drie wraps met de avocado-limoenroom en twee wraps met de roomkaas naturel. Leg een wrap met de roomkaas naturel op een bord. Beleg met een derde van de spinazie. Leg hierop een wrap met de avocado-limoenroom en verdeel een derde van de gravad lachs erover. Herhaal de eerste twee lagen en sluit af met een wrap met avocado-limoenroom, spinazie en gravad lachs. Garneer met de resterende limoenrasp en serveer direct.
Je kunt ook individuele porties maken door de wraps met een vormpje uit te steken tot kleinere rondjes. De randjes van de wraps die je overhoudt kun je in een klein beetje olijfolie in een pan of de oven krokant bakken en gebruiken ter garnering van de taartjes, door een salade of bovenop soep.
Dit gerecht kost ongeveer € 2,15 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres