1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Havermout-worteltaart met fruit

Havermout-worteltaart met fruit

Granolataart met kwarktopping en diepvriesfruit

Gemiddeld

20Min

60Min

12 Personen
75 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten
200 g notenmelange, ongezouten en ongebrand
1 middelgrote winterwortel
3 cm verse gember
2 eieren
500 ml sojadrink 
1 tl kaneel, gemalen
¼ tl zout
200 g havervlokken
75 g rietsuiker
3 el honing 
350 g volle kwark
200 g diepvriesfruit, bijvoorbeeld frambozen en blauwe bessen, ontdooid
Mail recept

Wat moet je doen?


Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm met een doorsnee van 20 of 22 centimeter in met boter en bedek met bakpapier. 

Stap 2
Hak 50 gram van de notenmelange fijn en smelt de roomboter. Rasp de wortel grof en de gember fijn. 

Stap 3
Kluts de eieren met de sojadrink in een grote mengkom los. Voeg de gesmolten roomboter toe en meng goed. Voeg nu de gehakte noten, wortel, gember, kaneel en het zout toe en meng kort. Voeg tot slot ook de havermout en rietsuiker toe en meng kort. 

Stap 4
Giet het beslag in de springvorm en bak 45 tot 60 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Controleer of de taart gaar is door er een satéprikker in te steken. Als het midden nog een beetje nat is, maar de randen droog, is de taart klaar. Laat de granolataart 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder vervolgens de buitenste ring en laat afkoelen tot de taart lauwwarm is. 

Stap 5
Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Hak de resterende noten grof en rooster in de koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. 

Stap 6
Top de bovenkant van de granolataart af met de kwark en het diepvriesfruit. Verdeel de gekaramelliseerde noten erover en serveer direct. 

Budgettip: dit gerecht kost ca. 0,76 per persoon.

Tip

De granolataart kan tot één dag van tevoren worden gemaakt, maar vers uit de oven is hij het allerlekkerst. Dan is hij zacht, smeuïg en toch ook een beetje krokant door de verschillende noten. Maak je hem van tevoren? Warm de taart dan gedurende 20 minuten op in een oven op 140 graden en serveer met een beetje warme melk ernaast, daarmee voorkom je dat hij droog wordt. Gebruik eventueel gewone melk of een andere plantaardige variant als je dat liever wil. Serveer de taart met kwark, fruit en gekaramelliseerde noten. Ook leuk: maak individuele porties in muffinvormpjes!

Granolataart met kwarktopping en diepvriesfruit


Granola is een variatie op krokante muesli en wordt gemaakt van onder andere havermout, noten en zaden. Deze granolataart is een kruising tussen een carrot cake, havermout en granola. Het is een zalig en vooral ook voedzaam gerecht, wat het ook goed doet tijdens de brunch of lunch.  

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch