Gemiddeld
15Min
4 Personen | |
---|---|
1 | winterwortel |
3 cm | gember |
3 | tenen knoflook |
1 | courgette |
2 | bosui |
100 g | tarwebloem |
2 el | maiszetmeel |
½ tl | keukenzout |
2 | eieren |
2 tl | sambal |
50 ml | sojasaus ‘Best Getest’ |
2 el | sweet chilisaus |
1 | limoen, het sap |
Ga jij met Pasen gourmetten? Dan zijn deze Aziatische groentepannenkoekjes een leuke variatie voor in jouw pannetje. De combinatie van groentes als wortel, courgette, gember en bosui geven het net een gezond vleugje. Daarnaast zorgt de limoen en sojasaus voor een echte authentieke Aziatische smaak. Wist je dat onze sojasaus is uitgeroepen tot ‘Best Getest’ door de consumentenbond? Daar zijn wij trots op!
Zet in 15 minuten een kom vol groentepannenkoekjesbeslag op tafel, zodat iedereen een lekker pannenkoekjes op de gourmet kan maken. Leuk voor de kinderen en nog eens een gezonder alternatief ook!
Schil de winterwortel, gember en knoflook. Verwijder de uiteindes van de winterwortel, courgette en bosui. Snijd de winterwortel en courgette in lucifers of rasp op een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de gember en knoflook fijn.
Meng de bloem met het maiszetmeel en het zout. Kluts de eieren met de sambal, en voeg toe aan het bloemmengsel. Voeg net zoveel water toe tot het geheel de dikte van een milkshake heeft. Meng kort. Voeg tot slot de wortel, courgette, bosui, gember en knoflook toe en meng goed.
Meng de sojasaus met de chilisaus en het limoensap. Doe in een schaaltje en zet op tafel. Dit is de dipsaus. Maak met een ijslepel gelijke porties van het beslag en bak in een klein beetje olijfolie pannenkoekjes op het gourmetstel. Gebruik hiervoor de bakplaat of individuele pannetjes. Eet met de dipsaus.
Dit gerecht kost ongeveer € 1,05 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres