1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Gevulde avocado’s met spek, ei en tomaat

Gevulde avocado’s met spek, ei en tomaat

Gevulde avocado’s met spek, ei en tomaat

Gemakkelijk

25Min

4 Personen
2 avocados
2 eieren
50 g magere spekreepjes
2 trostomaten
1/4 komkommer
5 takjes peterselie, alleen de blaadjes
1 el mayonaise
1 el yoghurt
Mail recept

Gevulde avocado’s met spek, ei en tomaat

Een koolhydraatarme leefstijl is soms lastig vol te houden, maar met dit keto recept wordt het een stuk makkelijker. Deze gevulde avocado’s met spek en ei zijn niet alleen heel makkelijk om te maken, ze vullen ook nog eens flink en smaken ontzettend goed. Daarbij bevatten ze zowel eiwitten als gezonde vetten. Tot slot maak je ze makkelijk vegetarisch door de spekreepjes te vervangen door vegetarische kipstukjes of laat dit aspect gewoon helemaal weg. 

De gevulde avocado’s zijn een smakelijk gerecht voor tijdens de lunch, maar doen het ook goed als voorgerecht tijdens een etentje. Of je nu koolhydraatarm eet of niet, dit gerecht valt bij veel mensen in de smaak. Eet je onderweg? Snijd de avocado’s dan in blokjes en meng met de andere ingrediënten. Zo heb je heel makkelijk een koolhydraatarme salade voor onderweg. 

Tip

De vulling kun je tot twee dagen van tevoren maken en afgesloten in de koelkast bewaren. Open de avocado het liefst pas vlak voor het serveren. Zo verkleuren ze minimaal en blijven ze mooi groen.

Stap 1

Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren gedurende 8 minuten. Laat schrikken onder de kraan, pel ze en snijd in kleine blokjes.

Stap 2

Verwarm ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes in hun eigen vet krokant. Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn.

Stap 3

Meng de eieren met alle resterende ingrediënten behalve de avocado’s. Proef en breng eventueel extra op smaak.

Stap 4

Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schil. Snijd eventueel een heel dun plakje van de onderkant, zodat ze op een bord blijven liggen. Vul de avocado’s met de eiersalade en serveer.

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,99 per persoon. 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch