Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
350 g | witte asperges |
3 el | olijfolie |
100 g | rauwe ham |
50 g | Parmezaanse kaas |
85 g | rucola |
2 el | balsamicoazijn |
2 tl | citroensap |
Zodra de witte asperges in het seizoen zijn komen de lekkerste aspergerecepten overal tevoorschijn. Klassiek met een botersausje is bij velen favoriet, maar ook minder traditionele recepten vinden hun weg naar liefhebbers door heel het land. Zo kun je ook een asperge salade maken, met gekookte, geroosterde of gegrilde asperges. Of wat dacht je van een pasta, pizza of zelfs omelet met asperges? Combineer ook vooral witte met groene asperges, een smakelijke combinatie en een lust voor het oog.
In deze salade met asperges gaan we voor geroosterde witte asperges met rauwe ham, maar ook Parmezaanse kaas en balsamicoazijn. Niet klassiek, maar daardoor zeker niet minder lekker. Wist je namelijk dat witte asperges net als hun groene broertje goed gedijen in de oven of op de grill? De asperges blijven hun kenmerkende smaak behouden, maar worden iets hartiger. Perfect dus voor door een salade!
Schil de asperges en verwijder de houtige uiteindes. Halveer dikke exemplaren. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verwarm een grillpan op hoog vuur en gril hierin de asperges aan alle kanten tot je bruine strepen ziet. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Scheur ondertussen de rauwe ham in grove stukken en schaaf flakes van de Parmezaanse kaas. Meng de rucola met de resterende olijfolie, balsamicoazijn, citroenrasp, zout en peper.
Snijd elke asperge in 3 stukken. Meng met de rucola, rauwe ham en Parmezaanse kaas. Serveer op een mooie schaal.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,89 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres