Gemiddeld
1,5Uur
20Min
6 Personen | |
---|---|
500 g | bakmix voor witbrood |
50 ml | extra vierge + extra om in te vetten |
24 | zwarte olijven |
250 g | mozzarella |
125 g | groene pesto |
Stap 1
Meng de bakmix met 375 g lauwwarm water en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Voeg 50 ml van de olijfolie toe en kneed door het deeg tot het volledig is opgenomen. Vorm het deeg tot een gladde bol. Besprenkel de binnenkant van een grote kom met een beetje extra olijfolie en leg hierin het deeg. Dek af met een theedoek of plasticfolie en laat op een warme plek, bijvoorbeeld boven op een kast, 1 uur rijzen.
Stap 2
Snijd de olijven in kleine stukjes en de mozzarella in kleine blokjes. Kneed de pesto, olijven en de mozzarella goed door het deeg. Verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes en vorm er een balletjes van.
Stap 3
Druk de balletjes in een minibakvorm en dek af met een theedoek. Dek de bakplaat af met een theedoek en laat nog 30 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Stap 4
Besprenkel de mini muffins met 2 el olijfolie en een snufje zout. Bak ze in de voorverwarmde oven 20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Naast deze drie ingrediënten kun je de focacciamuffins met nog veel meer producten vullen. Denk aan kleine blokjes (eventueel gebakken) courgette met gerookte-zalmsnippers. Of gehalveerde (eventueel geroosterde) rode druiven met tijm en plakjes camembert. Gek op Italiaanse vleeswaren? Voeg dan stukjes gedroogde ham of salami toe aan het deeg met de mozzarella en pesto. Of ga juist voor een vega variant met zongedroogde tomaten.
Focaccia is een razend populair platbrood uit Italië. Door relatief veel olijfolie toe te voegen, wordt het brood supersmeuïg en blijf je er maar van eten. Het brood wordt vaak in smalle reepjes bij een maaltijd geserveerd of als onderdeel van antipasti, de hapjes vooraf.
Naast een grote rechthoekige focaccia kun je van het deeg ook andere dingen maken, zoals deze focacciamuffins met pesto, olijven en mozzarella. De pesto en de olijven geven de focaccia nog meer smaak en de mozzarella zorgt dat het brood nog zachter wordt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres