Gemakkelijk
30Min
8 Personen | |
---|---|
3 | eieren |
75 ml | milde olijfolie |
100 g | feta |
100 g | olijven naar smaak |
5 | takjes peterselie |
75 g | zongedroogde tomaat |
200 g | zelfrijzend bakmeel |
Muffins associëren we meestal met een zoete traktatie, maar wist je dat hartige muffins ook hartstikke lekker zijn? Ze zijn makkelijk om te maken en je kunt er zo’n beetje elk ingrediënt in verwerken dat je lekker vindt. Ideaal voor restjes in de koelkast, dus ook nog eens milieubewust.
In dit recept worden feta, olijven en zongedroogde tomaat gecombineerd. De ultieme Mediterrane smaakcombinatie en lekker voor elke dag. Ideaal als tussendoortje of voor bij de lunch, maar ook tijdens een feestje, borrel of picknick.
Heb je geen muffinvormpjes in huis maar wel een cakeblik? Vet een cakeblik in met olie of boter en bedek met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak in 20 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de mega-muffin gaar is en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd in plakjes, net zoals een cake.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kluts de eieren met de olijfolie los. Verbrokkel de feta en meng erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.
Hak de olijven en peterselie grof. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Meng de olijven met de peterselie, zongedroogde tomaat en het zelfrijzend bakmeel. Schep vervolgens het natte fetamengsel door het droge mengsel.
Vet 8-10 muffinvormpjes in met een beetje boter of olie. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,29 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres