Gemiddeld
25Min
35Min
6 Personen | |
---|---|
1 el | paneermeel |
1 | gele ui |
2 | tenen knoflook |
600 g | verse bladspinazie |
3 tl | oregano |
½ tl | gemalen komijn |
35 g | pijnboompitten |
3 | eieren |
200 g | feta |
4 | zongedroogde tomaten |
1 | blikje croissantdeeg |
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Verwarm een wok of grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui samen met de knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en bak tot het is geslonken. Breng op smaak met zout, peper, 2 theelepels oregano en de gemalen komijn. Zet het vuur uit, doe het spinaziemengsel in een vergiet en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 3
Veeg ondertussen de pan schoon en verwarm opnieuw op middelhoog vuur. Rooster hierin de pijnboompitten tot ze verkleuren. Zet het vuur uit en leg de pijnboompitten apart.
Stap 4
Kluts de eieren los en verbrokkel de feta. Hak de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Druk of knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie - hoe droger het wordt, hoe beter. Doe het spinaziemengsel in een kom en voeg twee derde van de geklutste eieren, de feta, zongedroogde tomaten, paneermeel en pijnboompitten toe. Zet apart.
Stap 5
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het croissantdeeg uit en snijd de plakjes volgens de stippellijnen. Halveer elk stukje in de lengte, zodat er steeds twee langwerpige driehoeken ontstaan.
Stap 6
Leg de plakjes croissantdeeg in een cirkel met de zijkanten van de onderkanten overlappend (dakpansgewijs) op elkaar en de punten naar buiten wijzend. Als het goed is ontstaat er een soort ster van plakjes deeg. Het is niet erg als het deeg over de rand van de bakplaat hangt.
Stap 7
Verdeel het spinazie-fetamengsel over de binnenkant van de deegster, zodat er een soort ring ontstaat. Vouw nu de punten naar binnen, zodat de spinazie wordt bedekt en het deeg een krans vormt.
Stap 8
Bestrijk de bovenkant van het deeg met het resterende ei en bestrooi met de resterende oregano. Bak de croissantkrans ongeveer 35 minuten in de oven of totdat het deeg goudbruin en gaar is.
De croissantkrans maak je met croissantdeeg uit blik. Dat scheelt ontzettend veel tijd en is ook hartstikke lekker. De krans vul je met verschillende ingrediënten zoals roerei en spek, gerookte zalm of zoals in dit geval spinazie, feta en pijnboompitten. Let op dat de vulling, wat je ook gebruikt, zo droog mogelijk is. Anders bestaat de kans dat het croissantdeeg niet goed gaar wordt. Maak daarnaast de croissantkrans vlak voor het serveren. Dan is hij op z’n lekkerst en blijft hij mooi en krokant. Serveer op een mooie schaal en het ontbijt kan beginnen!
Bij een uitgebreid ontbijt horen croissantjes. Vers uit de winkel, zelf afgebakken of misschien wel zelfgemaakt - het kan allemaal! Lekker met een beetje boter en lepeltje jam, een plakje kaas of gewoon zo. Als je een keer iets anders wil, maar wel gek bent op croissants, dan is deze croissantkrans een uitkomst.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres