Gemakkelijk
20Min
4Uur
12 Personen | |
---|---|
2 | grote lentekoeken |
2 | gevulde paaseitjes |
10 | dragee eitjes |
200 g | pure chocolade |
100 g | witte chocolade |
Stap 1
Breek of hak de lentekoeken in grove stukjes. Halveer de paaseitjes of hak in grove stukken. Bekleed een bakplaat of ovenschaal die in de koelkast past met bakpapier.
Stap 2
Hak de pure chocolade grof en doe ongeveer twee derde ervan in een hittebestendige kom. Smelt de chocolade au bain-marie door een klein kookpannetje met een laag water te verwarmen met daarop de kom. Het is belangrijk dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Doe dit ook met de witte chocolade, maar dan in een tweede kom op een tweede pan.
Stap 3
Zet de pannen op hoog vuur, zodat het water begint te borrelen. Smelt de chocolade afzonderlijk van elkaar. Haal de kom met gesmolten pure chocolade van de pan en voeg de rest van de pure chocolade toe. Roer af en toe en laat smelten door de reeds gesmolten chocolade. Doe dit ook met de witte chocolade.
Stap 4
Giet de gesmolten pure chocolade op het bakpapier en verdeel tot een laag van ongeveer een centimeter dik. Giet de gesmolten witte chocolade erop en trek eventueel figuren met een satéprikker of lepeltje.
Stap 5
Verdeel de stukken koek, paaseitjes en dragee eitjes over de chocolade. Laat in ongeveer 4 uur hard worden in de koelkast.
Stap 6
Haal de chocolade bark uit de koelkast en breek in stukken. Serveer direct of bewaar in de koelkast.
Het is fijn om snel te kunnen werken, zodat de chocolade niet te warm wordt of juist al begint uit te harden voordat de toppings erin liggen. Zorg daarom dat alle ingrediënten klaarliggen en je elke stap direct kunt uitvoeren. Gebruik eventueel restjes koekjes, chocolade en snoepjes. Bewaar de chocolade bark luchtdicht in een trommeltje in de koelkast, eventueel met stukjes bakpapier tussen de verschillende stukken.
In Amerika is ‘chocolate bark’ een ware hit. Het gerecht is supersimpel en vooral ontzettend makkelijk om te maken, smaakt lekker zoet en je kunt er ultiem mee variëren. Chocolade bark bestaat uit gesmolten chocolade met koekjes, snoepjes en chocolaatjes. De chocolade wordt over een oppervlakte zoals een bakplaat uitgesmeerd waarna de koekjes, snoepjes en andere toppings erop en erin komen te liggen. Na een tijdje hardt de chocolade uit en kun je het geheel in grote stukken breken. Een heerlijk makkelijk toetje of traktatie voor overdag.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres