Gemakkelijk
15Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
1 | bloemkool |
1 kg | kruimige aardappels, geschild en in blokjes |
100 ml | halfvolle melk |
2 | teentjes knoflook |
1/2 tl | knoflookpoeder |
1/2 tl | paprikapoeder |
1/4 tl | chilipoeder |
1/2 tl | oregano |
1/4 tl | gemalen zwarte peper |
350 g | kipdijfilet of vegetarische kipstukjes |
2 el | milde olijfolie |
250 g | cherrytomaten |
1 | citroen |
Heb je een grote groep eters over de vloer? Dan is het fijn als je het hoofdgerecht zo de oven in kan schuiven. Wat dacht je van een makkelijke bloemkool ovenschotel? Geschikt voor een grotere groep en binnen 40 minuten op tafel. Naast de lekkere vulling van stukjes bloemkool en cajun kip, bestaat deze ovenschotel uit een romige aardappelpuree met lekkere kruiden en specerijen.
Het fijne aan ovenschotels is dat je het ook makkelijk kunt voorbereiden en bewaren. Rond etenstijd tover je zo het hoofdgerecht op tafel, want het enige wat je hoeft te doen is de bloemkool ovenschotel afbakken. Je kunt het afbakken zelfs al een dag van tevoren doen, dan hoef je het alleen nog op te warmen. Eet smakelijk!
Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kipdijfilet door vegetarische kipstukjes!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in nog kleinere stukjes. Doe de bloemkool samen met een flinke snuf zout in de pan met water. Kook de bloemkool 10 minuten en giet af in een vergiet.
Stap 2
Maak ondertussen de aardappelpuree. Kook daarvoor de aardappels gaar in ruim water Giet de aardappelen af en pureer ze onmiddellijk daarna samen met de knoflook en de melk met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met peper.
Meng alle kruiden en specerijen met elkaar. Snijd de kipdijfilet in stukjes van ongeveer 3 x 3 centimeter en meng met het kruidenmengsel. Voeg ook de olijfolie en de cherrytomaten toe.
Stap 3
Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg hierop de bloemkool en vervolgens het kipmengsel. Snijd de citroen in partjes, vet ze in met olijfolie en verdeel over de schaal. Ze zijn dan geschikt om bovenop de schotel te leggen. Bak de bloemkool ovenschotel 25 minuten in de oven of totdat de kip goudbruin en gaar is.
De kcal van dit gerecht
Dit gerecht bevat ongeveer 493 kcal per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres