Gemakkelijk
30Min
6 Personen | |
---|---|
275 g | vers bladerdeeg |
100 g | mozzarella |
100 g | belegen kaas, geraspt |
1 tl | komijn |
1 tl | chilipeper |
1 | ei los geklutst |
4 | cherrytomaten |
120 g | groene pesto |
100 g | geitenkaas |
60 g | walnoten |
125 g | tomatentapenade |
Bij een borrel horen hapjes en als er iets is wat altijd in de smaak valt is het wel bladerdeeg. Of je nu vers deeg of uit de diepvries gebruikt, bladerdeeghapjes zijn altijd een goed idee. Met dit recept maak je de bladerdeeghapjes hartig, met maar liefst drie verschillende combinaties: met pittige kaas, pesto & mozzarella en geitenkaas & walnoot. Lekker veel kaas dus en allemaal vega!
Deze hartige bladerdeeghapjes maak je in principe met vers bladerdeeg, maar deeg uit de diepvries kan ook prima. Gebruik in dat geval 5 plakjes deeg, laat ze op een met bakpapier bekleed bakblik ontdooien en snijd elk in 5 of 6 gelijke stukjes. Leg de stukjes iets uit elkaar en ga verder vanaf stap 2 in het recept. Laat de hartige bladerdeeghapjes tot kamertemperatuur afkoelen en serveer op een mooie schaal. Bewaar ze luchtdicht nog 1 of 2 dagen op een koele, droge plek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit, prik gaatjes met een vork en verdeel in drie gelijke stukken. Snijd het eerste stuk in 8 langwerpige reepjes. Snijd het tweede stuk in 8 gelijke vierkantjes. Snijd het derde stuk in 8 driehoekjes. Verdeel alle stukjes over 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de stukjes zit.
Snijd de mozzarella in 8 plakjes en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de belegen kaas met de komijn, chilipeper en zwarte peper naar smaak. Bestrijk de langwerpige deegreepjes met het geklutste ei. Verdeel het kaasmengsel erover.
Halveer de cherrytomaten en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de deegvierkantjes met de pesto. Leg hierop de mozzarella en de tomaatjes. Breng op smaak met zout en peper.
Verbrokkel de geitenkaas en hak de walnoten grof. Besmeer de overgebleven deegdriehoekjes met de tomatentapenade. Verdeel de geitenkaas en walnoten over de tapenade.
Bak de bladerdeeghapjes in 12-15 minuten goudbruin en krokant.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €8,57 voor 24 hapjes. De prijs per hapje is ongeveer €0,39
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres