1. Startpagina
  2. Recepten
  3. 3 soorten bladerdeeghapjes: met pittige kaas, pesto & mozzarella en geitenkaas-walnoot

3 soorten bladerdeeghapjes: met pittige kaas, pesto & mozzarella en geitenkaas-walnoot

3 soorten bladerdeeghapjes: met pittige kaas, pesto & mozzarella en geitenkaas-walnoot

Gemakkelijk

30Min

6 Personen
275 g vers bladerdeeg
100 g mozzarella
100 g belegen kaas, geraspt
1 tl komijn
1 tl chilipeper
1 ei los geklutst
4 cherrytomaten
120 g groene pesto
100 g geitenkaas
60 g walnoten
125 g tomatentapenade
Mail recept

Bladerdeeghapjes met pittige kaas

Bij een borrel horen hapjes en als er iets is wat altijd in de smaak valt is het wel bladerdeeg. Of je nu vers deeg of uit de diepvries gebruikt, bladerdeeghapjes zijn altijd een goed idee. Met dit recept maak je de bladerdeeghapjes hartig, met maar liefst drie verschillende combinaties: met pittige kaas, pesto & mozzarella en geitenkaas & walnoot. Lekker veel kaas dus en allemaal vega! 

Deze hartige bladerdeeghapjes maak je in principe met vers bladerdeeg, maar deeg uit de diepvries kan ook prima. Gebruik in dat geval 5 plakjes deeg, laat ze op een met bakpapier bekleed bakblik ontdooien en snijd elk in 5 of 6 gelijke stukjes. Leg de stukjes iets uit elkaar en ga verder vanaf stap 2 in het recept. Laat de hartige bladerdeeghapjes tot kamertemperatuur afkoelen en serveer op een mooie schaal. Bewaar ze luchtdicht nog 1 of 2 dagen op een koele, droge plek. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit, prik gaatjes met een vork en verdeel in drie gelijke stukken. Snijd het eerste stuk in 8 langwerpige reepjes. Snijd het tweede stuk in 8 gelijke vierkantjes. Snijd het derde stuk in 8 driehoekjes. Verdeel alle stukjes over 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de stukjes zit.

Stap 2

Snijd de mozzarella in 8 plakjes en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de belegen kaas met de komijn, chilipeper en zwarte peper naar smaak. Bestrijk de langwerpige deegreepjes met het geklutste ei. Verdeel het kaasmengsel erover.

Stap 3

Halveer de cherrytomaten en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de deegvierkantjes met de pesto. Leg hierop de mozzarella en de tomaatjes. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verbrokkel de geitenkaas en hak de walnoten grof. Besmeer de overgebleven deegdriehoekjes met de tomatentapenade. Verdeel de geitenkaas en walnoten over de tapenade.

Bak de bladerdeeghapjes in 12-15 minuten goudbruin en krokant.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €8,57 voor 24 hapjes. De prijs per hapje is ongeveer €0,39

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch