Gemiddeld
20Min
4 Personen | |
---|---|
300 g | mini pruim trostomaatjes |
7 el | extra vierge olijfolie |
10 g | koriander |
1 el | oregano |
1 el | citroensap |
50 g | roomboter |
4 | Angus biefstuk |
Liefhebbers van biefstuk opgelet: dit Black Angus biefstuk recept met gepofte tomaat en kruidensla is misschien wel één van de lekkerste manieren om biefstuk te serveren. De combinatie van perfect gebakken biefstuk met het zoete van de gepofte tomaatjes en de frisse kruidensla zorgt namelijk voor een perfecte balans. Als je het vlees opdient in mooie plakjes met de tomaten nog aan de tros voelt het bijna alsof je in een restaurant eet.
Biefstuk bakken hoeft overigens echt niet moeilijk te zijn. Het belangrijkst is dat je weet wat jij zelf of je gasten aan tafel het lekkerst vinden. Wil je het liefst zo rood mogelijk, mooi rosé of juist doorbakken? Bak op basis daarvan de biefstuk korter of langer aan elke kant. Daarbij helpt het als je na het bakken de biefstuk(ken) verpakt in aluminiumfolie 3 tot 5 minuten laat rusten. Door het rusten wordt het vlees malser en minder snel droog.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de mini pruim trostomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster 15-20 minuten in de oven.
Hak de peterselie en koriander fijn. Meng met de resterende olijfolie, de oregano, rodewijnazijn en citroenrasp. Zet apart.
Verwarm een grote koekenpan met de roomboter op middelhoog vuur. Kruid het vlees met peper en zout. Bak aan beide kanten 3-5 minuten, afhankelijk van je voorkeur. Verpak in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen en laat 5 minuten rusten op kamertemperatuur.
Serveer het vlees met de kruidensalsa en gepofte tomaatjes.
Dit gerecht kost ongeveer € 3,29 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres