Gemiddeld
70Min
4 Personen | |
---|---|
Quiche met rode biet, cottage cheese en gerookte zalm | |
1 | rol Prestige bladerdeeg (koeling) |
200 g | cottage cheese |
200 ml | Milsani melk |
100 g | gerookte zalm |
2 | gekookte kleine rode bieten |
2 | eieren |
2 | uien |
1 teentje | knoflook |
1,5 el | olijfolie |
lage ronde taartvorm (ø 30 cm) | |
Quiche met spinazie, sjalot, tomaat en ei | |
1 | rol Prestige bladerdeeg (koeling) |
125 g | cherrytomaten |
100 g | blauwe kaas |
125 ml | Milsani melk |
3 | eieren |
2 el | olijfolie |
2 | teentjes knoflook |
3 | sjalotten |
lage ronde taartvorm (ø 30 cm) | |
Quiche met doperwtjes, feta en bosui | |
1 | rol Prestige bladerdeeg (koeling) |
450 g | All seasons Hollandse tuinerwten (diepvries) |
200 g | feta |
125 ml | Milsani melk |
5 | bosuitjes |
3 | eieren |
3 | teentjes knoflook |
lage ronde taartvorm (ø 30 cm) | |
Quiche met worteltjes, witte asperges en belegen kaas | |
1 | rol Prestige bladerdeeg (koeling) |
200 g | All seasons geschrapte worteltjes |
250 g | witte asperges |
125 ml | Milsani melk |
100 g | Molenland geraspte jong belegen kaas |
3 | eieren |
2 | teentjes knoflook |
2 el | La Villa Spaanse olijfolie |
lage ronde taartvorm (ø 30 cm) |
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Pel en snijd de uien in ringen. Pel en snipper de knoflook. Bak de ui en de knoflook al omscheppend 5 minuten in de hete olie.
Ontvel de bietjes en snijd ze in hele dunne partjes. Snijd de zalm in stukjes.
Bekleed de taartvorm met het deeg. Klop de eieren met de melk en versgemalen peper naar smaak los. Roer er de helft van de cottage cheese door en schenk het over de taartbodem.
Verdeel de uiringen en biet over de bodem en schep de rest van de cottage cheese in bergjes erop.
Bak de quiche, op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 35-40 min. lichtbruin en gaar.
Laat hem 10 minuten rusten. Leg de zalm erop en snijd de taart in punten
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pel en snipper de knoflook. Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Halveer de tomaatjes en snijd de blauwe kaas in stukjes.
Verhit de olie in een wok en bak de helft van de spinazie al omscheppend totdat het iets geslonken is. Voeg de knoflook en de rest van de spinazie toe en bak al omscheppend op een hoog vuur tot alle spinazie geslonken is. Doe over in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
Bekleed de taartvorm met het deeg. Klop de eieren met de melk en versgemalen peper naar smaak los en schenk het over het bladerdeeg.
Verdeel de spinazie in bergjes erover. Leg de sjalotten en de tomaatjes ertussen en de kaas op de spinazie.
Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten lichtbruin en gaar. Snijd de quiche na 10 minuten rusten aan. Lekker met een tomatensalade.
Snijd 4 trostomaten in partjes en schep ze met 2 in ragdunne partjes gesneden sjalotten, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2½ eetlepel extra vierge olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat de doperwtjes ontdooien. Pel de knoflook. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 4 cm. Verkruimel de feta.
Bekleed de taartvorm met het deeg. Klop de eieren met de melk en versgemalen peper naar smaak los. Pers de knoflook erboven uit.
Verdeel de doperwtjes en de bosui over de taartbodem en strooi de feta erover. Schenk het melkmengsel in de vorm.
Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten lichtbruin en gaar. Snijd de quiche na 10 minuten rusten in punten.
Vleesliefhebber? Voeg er wat spekjes of beenham aan toe.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de uiteindes van de worteltjes.
Breek het onderste stugge stukje van de asperges, schil ze van het kopje naar beneden en halveer ze in de lengte. Snijd de aspergehelften nog eenmaal middendoor zodat ze in de vorm passen. Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een wok en bak de worteltjes en asperges al omscheppend 5 minuten. Voeg de knoflook toe en neem de wok van het vuur.
Bekleed de taartvorm met het deeg. Klop de eieren met de melk en versgemalen peper naar smaak los.
Verdeel de gebakken groenten over de taartbodem en strooi de kaas erover. Schenk het melkmengsel in de vorm.
Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten lichtbruin en gaar. Snijd de quiche na 10 minuten rusten in punten.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres