Gemakkelijk
15Min
2 Personen | |
---|---|
150 g | zachte geitenkaas |
40 g | pecannoten |
3 | takjes basilicum, alleen de blaadjes |
4 | sneetjes meergranen brood |
4 tl | milde olijfolie |
6 el | bosvruchtenjam |
Wie kan een tosti geitenkaas eigenlijk niet weerstaan? De combinatie van krokant brood, de zachte, hartige geitenkaas en het liefst nog iets zoets zoals jam is een match made in heaven. Je kunt eindeloos variëren, beginnend met het type brood. Gebruik je wit brood, volkorenbrood, meergranen brood of toch liever vers stokbrood? En dan komt de kaas: kies je voor de zachte geitenkaas of toch voor een hardere van koemelk? Tot slot kies je de smaakmakers: vers fruit zoals bosbessen, aardbeien of misschien wel vijgen, maar ook noten en kruiden smaken goed.
Er zijn honderden, misschien wel duizenden geitenkaas-tostirecepten te vinden, maar deze tosti geitenkaas met bosvruchten en noten is écht de allerlekkerste. Zo gebruik je meergranenbrood voor extra smaak, maakt de verse basilicum het geheel iets frisser en geven de pecannoten het wow-gevoel. Uiteraard kun je voor deze vega tosti ook volkorenbrood gebruiken en vervang je de pecannoten gerust door walnoten.
Verbrokkel de geitenkaas. Hak de pecannoten grof en scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
Leg het brood op een plank en besprenkel met de olijfolie. Draai 2 sneetjes met de oliekant naar beneden en beleg met de geitenkaas, pecannoten, bosvruchtenjam en basilicum. Top met het resterende brood met de oliekant naar boven.
Verwarm een grote koekenpan of tosti-ijzer en bak hierin de tosti’s aan beide kanten goudbruin en krokant. Halveer de tosti’s en serveer direct.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,19 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres