Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
8 | eieren |
25 ml | volle melk |
50 g | roomboter |
4 | sneetjes witbrood |
1 | avocado |
1 | citroen |
100 g | Hollandse garnalen |
Roerei maken is zo gedaan en eigenlijk elke dag wel een goed idee, zeker in combinatie met verse vis. En met dit recept voor toast met roerei en Hollandse garnalen voelt het bijna alsof je ontbijt in een sjiek hotel. Naast het ontbijt kun je dit recept natuurlijk ook serveren als voorgerecht of borrelhapje, eventueel in kleine stukjes gesneden. Ook leuk: serveer het roerei in kleine schaaltjes en garneer met reepjes geroosterd brood.
Gebruik voor het roerei kakelverse eieren en het brood dat jij het allerlekkerst vindt. Door de boter en de volle melk wordt het roerei extra romig en zijdezacht. Heb je geen melk in huis, maar wel bijvoorbeeld slagroom of een beetje crème fraîche? Gebruik dat dan in de plaats. Liever roerei maken zonder Hollandse garnalen? Laat ze gerust weg of vervang voor gerookte zalm, rosbief of kipfilet.
Kluts de eieren met de melk en een snuf zout. Smelt de roomboter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg zodra de boter is gesmolten het eimengsel toe. Laat kort staan en duw vervolgens (ongeveer) elke minuut met een siliconen spatel het ei van onder naar boven in de pan. Schep voorzichtig door het eimengsel en laat het heel langzaam op laag vuur garen, zodat je grove, luchtige stukken roerei krijgt.
Rooster ondertussen het brood krokant. Snijd de avocado in plakjes en breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in partjes.
Leg het brood op 4 borden en schep het roerei erop. Garneer met de avocado en Hollandse garnalen. Serveer met de citroenpartjes.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,09 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres