Gemakkelijk
15Min
2 Personen | |
---|---|
1 | trostomaat |
125 g | mozzarella |
4 | takjes basilicum, alleen de blaadjes |
4 | sneetjes brood naar smaak |
2 el | extra vierge olijfolie |
2 el | tomatentapenade |
8 | plakjes spianata romana |
Als tussendoortje of als smakelijke lunch: een tosti maken is altijd een goed idee. Of je nu gaat voor een klassieke tosti met kaas en tomaat of een juist wat meer bijzondere met geitenkaas, bosvruchten en noten, een tosti valt eigenlijk nooit tegen. De combinatie van het krokante brood met de zachte, gesmolten kaas is bijzonder goed te noemen.
Makkelijk, snel, maar wel net even anders is een tosti salami, zoals deze salami-mozzarellatosti met tomaat. De salami is lekker hartig en geeft de tosti nog zoveel meer smaak. Mozzarella is een van de beter smeltende kazen, dus de perfecte soort voor op een tosti. Alleen salami, mozzarella en tomaat zijn al lekker op zich, maar door de toevoeging van tomatentapenade en verse basilicum krijgt hij nog veel meer smaak. En hij is zo makkelijk om te maken, dat je er bijna geen recept voor nodig hebt. Ook leuk: snijd de tosti salami in kleine stukjes voor een heerlijk makkelijk borrelhapje!
Snijd de tomaat en mozzarella in dunne plakken. Breng op smaak met zout en peper. Scheur de basilicumblaadjes grof.
Leg het brood op een plank en besprenkel met de olijfolie. Draai 2 sneetjes met de oliekant naar beneden en besmeer de droge kant met de tomatentapenade. Leg hierop de mozzarella, tomaat, basilicum en spianata romana. Top met het resterende brood met de oliekant naar boven.
Verwarm een grote koekenpan of tosti-ijzer en bak hierin de tosti’s aan beide kanten goudbruin en krokant. Halveer de tosti’s en serveer direct.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,59 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres