Gemakkelijk
12Min
4 Personen | |
---|---|
4 | eieren |
2 el | yoghurt |
1 snufje | bieslook |
4 | speltbollen |
4 | plakken aspergeham |
30 g | rucola |
Eiersalade maken? Daar draaien wij onze handen niet voor om. Het is een van de populairste paasontbijtrecepten in Nederland. Manieren en combinaties genoeg, maar dit eiersalade recept is de allerlekkerste, durven wij te stellen. Fris en romig door de combinatie van yoghurt en ei, met een beetje bieslook voor extra smaak. En dan die aspergeham…
Om eiersalade te maken heb je niet veel ingrediënten nodig. In dit eiersalade recept gebruiken we yoghurt en bieslook, maar ook een lepel mayonaise, zure room of zelfs cottage cheese zijn aanraders om mee te variëren. Breng de salade op smaak met verse kruiden zoals bieslook of peterselie. Voeg specerijen toe zoals een snufje gemalen komijn of paprikapoeder. Of wat dacht je van een lekkere olie met een smaakje, pesto of tapenade? Deze broodjes zijn ook lekker met gewone ham, avocado, gegrilde groenten, gerookte zalm of Hollandse garnalen.
Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren gedurende 7 minuten. Laat direct schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en hak fijn. Meng met de mayonaise, yoghurt, bieslook, zout en peper.
Halveer de speltbollen. Beleg de onderkant met de eiersalade, de aspergeham en rucola. Top met de bovenkantjes en serveer.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,69 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres