Gemiddeld
25Min
6 Personen | |
---|---|
1 el | lijnzaad |
1 tl | chilipoeder |
1 tl | tijm |
1 | blik croissantdeeg |
6 | plakjes casselerib |
6 | plakjes belegen kaas (van een stuk) |
1 | ei, geklutst |
Gek op zelf croissants maken en daarnaast helemaal gek op ham-kaascroissants? Dan is het tijd om dit zalige recept voor zelfgemaakte ham-kaascroissants met lijnzaadtopping te proberen. Door het gebruik van kant-en-klaar croissantdeeg is het echt een eitje en erg leuk om samen met kinderen te doen.
De combinatie van lijnzaad, tijm en chilipoeder geven de croissants extra veel smaak en crunch. En door de casselerrib krijgt het gerecht een nog luxere uitstraling. Gewone ham kun je natuurlijk ook gebruiken en voor een vegetarische kaascroissant laat je het vlees helemaal weg. Daarnaast kun je eventueel ook ovenklare of al gebakken croissants gebruiken. Snijd ze dan simpelweg doormidden, vul met de ingrediënten en maak af met de lijnzaadtopping. Ze hoeven dan iets minder lang in de oven, ongeveer 5 minuten. Dek terwijl de croissants in de oven liggen de tafel en zet voor jezelf een kopje koffie. Controleer of de kaas goed gesmolten is en genieten maar!
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het lijnzaad met het chilipoeder en de tijm.
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd volgens de stippellijnen in 6 driehoekjes. Snijd de onderkant van het deeg (de korte kant) 1 cm in. Verdeel de casselerrib en kaas over het deeg. Probeer te voorkomen dat de kaas uitsteekt.
Rol de croissants op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het geklutste ei en top met de lijnzaadtopping. Bak de croissants in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Haal de ham-kaascroissants uit de oven en serveer warm.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,59 voor per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres