Gemakkelijk
10Min
4 Personen | |
---|---|
2 | sneetjes rustiek witbrood |
2 el | olijfolie |
2 tl | Italiaanse kruiden |
4 | eieren |
Een eitje hoort erbij! En al helemaal bij een weekendontbijt of misschien wel tijdens Pasen of Pinksteren. Gekookt, gebakken, geroerd of gepocheerd: van een lekker ontbijt met ei worden we altijd blij. Voor de niet zo grote trek of juist als onderdeel van een uitgebreid ontbijt zijn deze broodsoldaatjes met een zachtgekookt ei perfect.
Een klassieker bij veel Franse bistro’s in Parijs, maar ook thuis heel makkelijk om te maken. Broodsoldaatjes zijn namelijk gewoon reepjes brood die krokant worden geroosterd. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is brood, een beetje olijfolie, een snufje zout en eventueel kruiden naar smaak. Erbij serveer je een zachtgekookt ei, waarbij je het broodsoldaatje in de dooier van het ei kunt dopen. Een simpel, maar lekker ontbijt met ei. Tip: een lepeltje pesto of tapenade past er ook goed bij. Of top de broodsoldaatjes met een dun laagje avocadopuree.
Verwarm de oven voor op 180-200 °C. Snijd de korsten van de zijkant van het brood en bewaar voor een ander gerecht. Snijd van de rest van het brood reepjes van ongeveer 3 cm breed.
Besprenkel de broodreepjes met olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenrooster. Besprenkel met de Italiaanse kruiden en een snufje zout. Rooster in 7-10 minuten goudbruin en krokant.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 4,5 minuut en laat direct schrikken onder de koude kraan.
Snijd de bovenkantjes van de eieren en serveer in een eierdop met de broodsoldaatjes ernaast. Tip: Dip de broodsoldaatjes in de zachte dooier.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,39 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres