Gemakkelijk
10Min
4 Personen | |
---|---|
3 | trostomaten |
4 | eieren |
4 | kornbollen |
1 kop | botersla |
8 el | mayonaise |
80 g | streaky bacon |
De BLT-sandwich is de klassieker onder de broodjes. Je kunt ‘m bijna overal wel krijgen, van simpele broodjeszaak tot in het restaurant van een luxe hotel. Overal heeft hij dezelfde ingrediënten: Bacon, Lettuce & Tomato, ofwel gebakken spek, sla en tomaat. Soms komen er nog extra ingrediënten bij zoals een lik mayonaise, plakjes avocado of een gebakken ei. En dat laatste is wat wij graag op een BLT-broodje serveren, want die combinatie is goud waard.
Gebruik voor dit BLT-recept het liefst alleen blozend rijpe tomaten, knapperige sla en de lekkerste bacon die je kunt vinden in de winkel. En ja, natuurlijk ook kakelverse eieren. Het is het lekkerst als je de dooier lopend laat, maar het broodje is ook zalig zonder. Gebruik je liever geen bacon? Bak dan een handje paddenstoelen in een scheut olijfolie op hoog vuur en breng op smaak met een theelepel sojasaus. Zo creëer je een vergelijkbare hartige smaak, zonder vlees te gebruiken.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de trostomaten in plakken en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de eieren naar wens. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de kornbollen 5 minuten in de oven.
Haal de sla los en spoel indien nodig kort onder de koude kraan. Halveer de kornbollen en besmeer beide kanten met mayonaise. Beleg de onderkant met sla, tomaat, een ei, streaky bacon en nog een blaadje sla. Sluit af met de bovenkant van het broodje en serveer direct.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,49 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres