Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 | rookworst |
2 | zoete aardappelen |
2 | preistengels |
3 | winterwortels |
6 el | olijfolie |
2 | teentjes knoflook |
1 | blik witte bonen in tomatensaus |
2 1/2 | runderbouillonblokjes |
1 el | paprikapoeder |
1 el | mosterd |
1 | stokbrood |
Wel de rookworst volgens de verpakking. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Schil de zoete aardappelen en wortels met een dunschiller en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon in een vergiet.
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Bak de plakjes knoflook goudbruin en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Bewaar ze voor de garnering. Doe de gesneden groenten en de paprikapoeder in de pan. Roerbak de groenten op middelhoog vuur 5 minuten aan in de knoflookolie. Voeg dan de witte bonen in tomatensaus toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 liter kokend water toe. Breng alles aan de kook en laat daarna nog 10 minuten zachtjes koken.
Snijd de gewelde rookworst in dunne plakjes en schep deze door de soep. Breng op smaak met 1 eetlepel mosterd of meer naar smaak. Schenk de soep in diepe borden en garneer met de knoflookchips. Serveer de soep met plakjes stokbrood en wat extra mosterd.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres