Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
350 g | tomaten |
1 | sjalotje |
1 | citroen |
3 el | olijfolie |
1 el | mosterd |
1 tl | suiker |
peper & zout | |
4 | kleine kipfilets |
2 el | bloem |
2 | eieren |
100 g | paneermeel |
6-7 el | zonnebloemolie |
1 | zak aardappelschijfjes naturel à 450 g (koelvers) |
1 | zak ijsbergsla melange à 200 g |
Extra nodig: huishoudfolie en stevige steelpan |
Was en snijd de tomaten in dunne partjes. Pel en snipper de sjalot. Halveer de citroen, snijd 1 helft in 4 partjes en pers de andere helft uit. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd, suiker en peper en zout naar smaak.
Leg 1 kipfilet tussen 2 stukken huishoudfolie en sla de filet met de onderkant van een stevige steelpan plat uit. Sla de rest van de kipfilets op dezelfde manier dun uit. Bestuif de schnitzels aan beide kanten dun met bloem.
Klop de eieren met peper en zout naar smaak in een diep bord los. Strooi het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de schnitzels eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.
Verhit 3 el van de olie in een grote koekenpan (of twee kleinere) en bak de schnitzels aan beide kanten lichtbruin en gaar. Voeg af en toe een klein beetje olie toe zodat het bakvet niet te donker wordt. Bak gelijktijdig de aardappelschijfjes in een wok of koekenpan in zonnebloemolie aan beide kanten bruin.
Schep de sla, tomaten, sjalot en dressing door elkaar. Serveer de schnitzel met een partje citroen, de gebakken aardappelschijfjes en de salade.
Sneller klaar?
Neem dan kant en klare (vega) kipschnitzels van ALDI
Lekker met Grüner Veltliner, Oostenrijk.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres