Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | wilde zalm (diepvries) |
400 g | roerbakmix Chinees |
180 g | koude, ongezouten boter, in blokjes |
100 ml | witte wijn |
3 | sjalotten, in ringetjes |
2 | eetlepels sojasaus |
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de zalm uit de diepvries (ontdooien hoeft niet). Leg de stukken zalm in een ovenschaal en geef ze een flinke snuf zout en peper. Dek af met folie en bak de stukken zalm gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak intussen de botersaus. Doe daarvoor de sjalot, de witte wijn en de sojasaus in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten inkoken tot een derde. Zeef het mengsel en vang de gezeefde vloeistof op in de pan. Zet op laag vuur. Voeg dan de klontjes koude boter toe: roer ze één voor één met een garde door de saus, tot ze mooi zijn opgelost en je een zachte, gebonden saus overhoudt. Proef en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
Neem er een andere pan bij en bak de roerbakgroenten in een laagje plantaardige olie tot ze knapperig zijn.
Haal de zalm uit de oven, verdeel de stukken op borden en lepel er een beetje van de botersaus over. Serveer met de roerbakgroenten.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres