Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
1 bosje | Peterselie (steeltjes en blaadjes) |
1 bosje | Koriander (steeltjes en blaadjes) |
3 teentje | Knoflook, gepeld |
1 stuk | Citroen, sap en rasp |
4 | Bosuien in fijne ringetjes |
5 el | Extra vierge olijfolie |
500 g | Groene asperges |
500 g | Wilde zalm |
Breng de barbecue op ongeveer 150-160 graden. Doe de peterselie, koriander, knoflook, het citroensap en -rasp en de helft van de bosui in een keukenmachine. Hak fijn. Heb je geen keukenmachine? Hak de ingrediënten dan zo fijn mogelijk met een scherp keukenmes.
Leng het kruidenmengsel aan met 3 eetlepels van de olijfolie en een snuf zout en peper. Breek de uiteindes van de groene asperges (ze breken waar ze ‘moeten’ breken) en halveer eventuele dikke exemplaren in de lengte. Meng met de resterende olijfolie, zout en peper.
Leg een groot stuk of twee middelgrote stukken aluminiumfolie met de glimmende kant naar boven neer. Wrijf de zalm in met het kruiden-bosuimengsel. Leg de groene asperges op de aluminiumfolie. Verdeel hier de resterende bosui over en top met de zalmfilets. Vouw het geheel dicht zodat de warmte niet kan ontsnappen. Probeer de folie losjes te vouwen, zodat er nog wat lucht in het pakketje zit.
Leg de pakketjes op een rooster op de barbecue en gaar 15-20 minuten. Serveer de zalm en groene asperges in de pakketjes of leg op een mooie schaal.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,79 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres