Gemakkelijk
15Min
2 Personen | |
---|---|
Olijfolie | |
1 | sjalotje, fijn gesnipperd |
1 | teentje knoflook, geperst |
1 | duim gember, geraspt |
500 g | wortels, in stukjes |
1 | tl gemalen kerrie |
1 | tl chilipoeder |
700 ml | groentebouillon |
200 ml | kokosmelk |
Zout & peper |
Wortelsoep is altijd een goed idee. Er zijn honderden wortelsoep recepten te vinden, uiteenlopend van supersimpel tot uitgebreid en luxe. Dit recept is rijk van smaak, maar makkelijk om te maken. Fijn voor als je doordeweeks een lekkere soep wil maken of in het weekend een leuk voorgerecht wil serveren. Dit wortelsoep recept heeft een Aziatisch tintje. Er gaat namelijk naast wortels en bouillon ook kokosmelk, verse gember en kerriepoeder in. Een beetje chilipoeder zorgt voor een beetje pit.
Deze soep is zo gemaakt, maar wil je hem graag voorbereiden? Dan kun je de soep het beste een paar dagen of langer van tevoren maken en vervolgens invriezen. Laat de soep volledig afkoelen en vries in één of meerdere plastic bakjes in. Haal de ochtend voordat je de soep wil serveren het bakje uit de vriezer en laat in de koelkast of op het aanrecht ontdooien. Kost dat te veel tijd? Doe de inhoud van het bakje dan in een pan met een klein scheutje water. Laat met de deksel op de pan op laag vuur smelten.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui tot deze begint te zweten. Voeg daarna de knoflook en de gember toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg de wortels, de chili en de gemalen kerrie toe en roer goed.
Voeg na vijf minuten de bouillon toe en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen. Test of de wortels gaar zijn. Is dat het geval? Mix dan tot een gladde soep.
Roer de kokosmelk door de soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,86 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres