Gemakkelijk
30Min
6 Personen | |
---|---|
100 g | spekreepjes (of 100 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt) |
450 g | gamba’s, gepeld (of 450 gram paddenstoelen, in schijfjes) |
400 g | pompoen, geschild en in blokjes |
1 | grote ui, fijngesnipperd |
1 | teentje knoflook, geperst |
250 g | (risotto)rijst |
Scheutje witte wijn | |
1 l | groentebouillon |
Scheutje room | |
1 | eetlepel olijfolie |
Zout en peper |
Bak de spekjes in een grote pan aan tot ze mooi krokant zijn. Schep de spekjes over in een kom en zet opzij.
Doe de gamba’s in dezelfde pan en kruid af met zout en peper. Bak voor ongeveer 3 minuten en schep ook de gamba’s over in de kom met spekjes.
Doe de olie in de pan en voeg de ui en de knoflook toe. Roer goed en bak gedurende 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak nog een minuutje mee tot de rijstkorrels glazig worden. Voeg een scheutje witte wijn toe en wacht tot de alcohol is verdampt.
Voeg de bouillon toe aan de pan en zet het vuur hoger. Breng het water aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe en draai het vuur wat lager. Laat pruttelen tot de rijst zacht is en er een romige risotto ontstaat. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Blijf bij het vuur en roer tussendoor goed.
Voeg ten slotte een scheutje room toe en roer de spekjes en de garnalen door de risotto. Proef en kruid af met zout en peper.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres