1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Vlaams stoofvlees met zoete aardappelfriet en zelfgemaakte mayonaise

Vlaams stoofvlees met zoete aardappelfriet en zelfgemaakte mayonaise

Vlaams stoofvlees met zoete aardappelfriet en zelfgemaakte mayonaise bij ALDI

Gemakkelijk

60Min

4 Personen
1 kg rundvlees (bijvoorbeeld runderriblappen)
1 kg zoete aardappelen
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels bloem
2 laurierblaadjes
1 dikke snee witbrood
1 eetlepel scherpe mosterd + 1 theelepel
1 flesje Steenbrugge Bruin
340 ml runderbouillon
2 klontjes boter
4 eetlepels olijfolie
250 ml zonnebloemolie
1 ei
Scheutje azijn
Zout & peper
Mail recept

Stap 1

Snijd het rundvlees in stukjes en kruid het vlees met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en een klont boter op medium vuur en bak de stukken vlees tot ze goudbruin zijn. Haal de stukken vlees samen met de jus uit de pan. 

Stap 2

Voeg nog een eetlepel olijfolie en een klont boter toe aan de pan en draai het vuur naar een medium stand. Stoof de uien en de knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg de bloem toe en blijf roeren. Doe het vlees met de jus weer terug in de pan en voeg ook de laurierblaadjes toe. 

Stap 3

Besmeer het witbrood met de eetlepel mosterd en doe die bij het vlees in de pan. Giet er ook het bier en de runderbouillon bij. Leg het deksel op de pan en laat ongeveer 90 minuten garen op een laag vuurtje. 

Stap 4

Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de zoete aardappelen en dep droog maar schil ze niet. Snijd ze in frietjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie, peper en zout en zet gedurende 35 minuten in de warme oven. Schep de frietjes af en toe om. 

Stap 5

Maak de mayonaise. Doe daarvoor de zonnebloemolie, het ei, de azijn, zout & peper en de overgebleven theelepel mosterd in een maatbeker en mix de ingrediënten met een staafmixer. Doe dit langzaam gedurende 30 seconden. Stop zodra je ziet dat de structuur van mayonaise ontstaat. 

Stap 6

Serveer het Vlaams stoofvlees met de zoete aardappelfriet en de zelfgemaakte mayonaise. 

Dit gerecht kost ongeveer € 2,90 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch