Gemakkelijk
60Min
4 Personen | |
---|---|
1 kg | rundvlees (bijvoorbeeld runderriblappen) |
1 kg | zoete aardappelen |
2 | uien, fijngehakt |
2 | teentjes knoflook, geperst |
2 | eetlepels bloem |
2 | laurierblaadjes |
1 | dikke snee witbrood |
1 | eetlepel scherpe mosterd + 1 theelepel |
1 | flesje Steenbrugge Bruin |
340 ml | runderbouillon |
2 | klontjes boter |
4 | eetlepels olijfolie |
250 ml | zonnebloemolie |
1 | ei |
Scheutje azijn | |
Zout & peper |
Snijd het rundvlees in stukjes en kruid het vlees met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en een klont boter op medium vuur en bak de stukken vlees tot ze goudbruin zijn. Haal de stukken vlees samen met de jus uit de pan.
Voeg nog een eetlepel olijfolie en een klont boter toe aan de pan en draai het vuur naar een medium stand. Stoof de uien en de knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg de bloem toe en blijf roeren. Doe het vlees met de jus weer terug in de pan en voeg ook de laurierblaadjes toe.
Besmeer het witbrood met de eetlepel mosterd en doe die bij het vlees in de pan. Giet er ook het bier en de runderbouillon bij. Leg het deksel op de pan en laat ongeveer 90 minuten garen op een laag vuurtje.
Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de zoete aardappelen en dep droog maar schil ze niet. Snijd ze in frietjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie, peper en zout en zet gedurende 35 minuten in de warme oven. Schep de frietjes af en toe om.
Maak de mayonaise. Doe daarvoor de zonnebloemolie, het ei, de azijn, zout & peper en de overgebleven theelepel mosterd in een maatbeker en mix de ingrediënten met een staafmixer. Doe dit langzaam gedurende 30 seconden. Stop zodra je ziet dat de structuur van mayonaise ontstaat.
Serveer het Vlaams stoofvlees met de zoete aardappelfriet en de zelfgemaakte mayonaise.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres