1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Toast met gegrilde kipfilet, avocado en een gepocheerd eitje

Toast met gegrilde kipfilet, avocado en een gepocheerd eitje

Toast met gegrilde kipfilet, avocado en een gepocheerd eitje bij ALDI

Gemakkelijk

10Min

4 Personen
4 plakjes gegrilde kipfilet
2 avocado’s
4 eieren
4 sneetjes bakkersgoud brood
olijfolie
zout en peper
Ook nodig: plasticfolie, elastiekjes
Mail recept

Bakkersbroodtoast met kipfilet, avocado en een gepocheerd eitje

Een boterham met kaas is hartstikke lekker, maar als je iets uitgebreiders zoekt is dit een fijn recept. Nog steeds niet ingewikkeld, maar net wat luxer dan een gewoon broodje. Krokant door het geroosterde brood, romig door de avocado, hartig door het gepocheerde ei en nog een beetje kipfilet voor de smaak. 

Het pocheren van een ei hoeft trouwens echt niet moeilijk te zijn. Waar professionele koks in restaurants het zonder hulpmiddelen doen, leer je met dit recept hoe je het heel makkelijk thuis doet. Deze methode slaagt elke keer weer. Het enige wat je nodig hebt zijn kleine kopjes of schaaltjes, vier stukjes vershoudfolie en een beetje olie om de folie mee te besmeren. Breek de eitjes in de folie, knoop ze dicht en laat een paar minuten garen in zacht kokend water. Et voilà, je hebt gepocheerde eitjes. 

Stap 1

Toast de sneetjes brood en leg apart. 

Stap 2

Breng een pan met water aan de kook. Zet vier kopjes klaar en schik daarin vier stukjes plasticfolie. Smeer elk stukje folie in met een laagje zonnebloemolie. Breek elk ei in één kopje en bind de folie als een zakje dicht met een elastiekje. 

Stap 3

Leg de zakjes in het kokende water en kook gedurende 3,5 minuut. Spoel af onder koud water en haal het plastic ervan af. Leg deze eitjes voorzichtig op een bord. 

Stap 4

Halveer de avocado’s, schil en haal de pit eruit en snijd elke helft in dunne schijfjes met een scherp mesje. 

Stap 5

Beleg elk stuk toast met een plakje gegrilde kipfilet, een halve avocado (in dunne schijfjes) en met een gepocheerd eitje. Maak af met een scheutje olijfolie en met peper en zout.

Dit gerecht kost ongeveer € 0,89 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch