Gemakkelijk
10Min
4 Personen | |
---|---|
4 | plakjes gegrilde kipfilet |
2 | avocado’s |
4 | eieren |
4 | sneetjes bakkersgoud brood |
olijfolie | |
zout en peper | |
Ook nodig: plasticfolie, elastiekjes |
Een boterham met kaas is hartstikke lekker, maar als je iets uitgebreiders zoekt is dit een fijn recept. Nog steeds niet ingewikkeld, maar net wat luxer dan een gewoon broodje. Krokant door het geroosterde brood, romig door de avocado, hartig door het gepocheerde ei en nog een beetje kipfilet voor de smaak.
Het pocheren van een ei hoeft trouwens echt niet moeilijk te zijn. Waar professionele koks in restaurants het zonder hulpmiddelen doen, leer je met dit recept hoe je het heel makkelijk thuis doet. Deze methode slaagt elke keer weer. Het enige wat je nodig hebt zijn kleine kopjes of schaaltjes, vier stukjes vershoudfolie en een beetje olie om de folie mee te besmeren. Breek de eitjes in de folie, knoop ze dicht en laat een paar minuten garen in zacht kokend water. Et voilà, je hebt gepocheerde eitjes.
Toast de sneetjes brood en leg apart.
Breng een pan met water aan de kook. Zet vier kopjes klaar en schik daarin vier stukjes plasticfolie. Smeer elk stukje folie in met een laagje zonnebloemolie. Breek elk ei in één kopje en bind de folie als een zakje dicht met een elastiekje.
Leg de zakjes in het kokende water en kook gedurende 3,5 minuut. Spoel af onder koud water en haal het plastic ervan af. Leg deze eitjes voorzichtig op een bord.
Halveer de avocado’s, schil en haal de pit eruit en snijd elke helft in dunne schijfjes met een scherp mesje.
Beleg elk stuk toast met een plakje gegrilde kipfilet, een halve avocado (in dunne schijfjes) en met een gepocheerd eitje. Maak af met een scheutje olijfolie en met peper en zout.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres